Bese Gergő, a melegpartikkal lebukott fideszközeli pap: „Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, és a neheze még csak most következik”

Bese TikTok videójában azt mondta, „hiszem, hogy minden ami történt, nem a véletlen műve, az Istennek ezzel is szándéka van."

„Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, és a neheze még csak most következik” – mondta egy TikTok-videójában Bese Gergő volt dunavecsei plébános, akiről kormányközeli források alapján írta meg a Válasz Online, hogy melegpartikra járt és pornóoldalakra is felkerült az interneten. A történetét bonyolítja, hogy a Fidesz sztárpapjának számított, ő volt az, aki többek között felszentelte Orbán Viktor hivatalát, a Karmelita kolostort, így tett a kormánypárti Pesti Srácok és Megafon irodáival is, de LMBTQ-ellenes cikkeket is írt korábban. Besét a kalocsa-kecskeméti érsek nemsokkal azután már fel is mentette papi szolgálata alól, hogy a nyilvánosságban fény derült kettős életére.

Bese a Tiktokra szombaton feltöltött videóban arról beszél, hogy számára „egy olyan út indul el, amelyre nem számítottam, amelyre felkészülne se igazán tudok, de hiszek abban, hogy az Úristennek mindennel szándéka van. (…) Fáj a szívem, mert nagyon sok embert az elmúlt napok zűrzavara megbántással, fájdalommal ért. Szeretnék őtőlük, és mindenkitől bocsánatot kérni, ha bármivel is megbotránkoztattam, vagy bármivel is megbántottam őket.”

A felmentett pap később úgy fogalmaz a videó egyik pontján, hogy „tizenegy évig Gergő atyaként vittem mindenkit közelebb az Úristenhez, és a boldogságos szűzanya szeretetéhez. Most Gergőként igyekszem ugyanezt tenni, mert hiszem, hogy minden ami történt, nem a véletlen műve, az Istennek ezzel is szándéka van.”

A 24.hu-n megírtuk azt is, hogy Bese gyerekbántalmazásban érintett iskolaigazgatót segített a dunavecsei egyházközség élére. A Pesti Srácok egyik legrégebbi munkatársa pedig elhagyta a szerkesztőséget, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy egyik kollégája a botrány kirobbanása után egyből elkezdte összemosni a homoszexualitást és a pedofíliát egy cikkében. Az expap egy közleményben bevallotta, hogy megszegte a papi fogadalmát, azt írta, hogy „hibát követtem el, rászedtek”.