A melegpartikkal lebukott sztárpap egy gyermekbántalmazásban érintett iskolaigazgatót segített a dunavecsei egyházközség élére

Az iskolaigazgató szervezhette a Narancs szerint a helyi katolikus bálokat is.

A Magyar Narancs szerint Bese Gergő dunavecsei plébános jó barátságban volt a helyi iskola igazgatójával, akiről a lap korábban megírta, hogy a gyámhivatal feljelentést tett vele szemben gyerekbántalmazás miatt.

Az elmúlt hetekben háromról nyolcra növekedett azon gyerekek száma, akiknek a sérelmére elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban. A fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott 7-16 éves gyermekek szenvedték el, akik mindannyian az iskola igazgatóját. L. M.-et nevezték meg elkövetőként.

A VálaszOnline pénteken írta meg a miniszterelnök irodáját és a Karmelitát is felszentelő, és LMBTQ-ellenes cikkeket publikáló Beséről hogy melegpartikon vehetett részt,és intim kapcsolatot ápolt férfiakkal. A dunavecsei plébános extrém szexuális életéről akta is készült, amely a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta. Az Apostoli Nunciatúra elismerte a lapnak, hogy értesült a papot érintő súlyos vádakról, Besét azonnali hatállyal menesztették a dunavecsei plébániáról.

A Narancs információi szerint korábban viszont Besének volt köszönhető, hogy L. M. iskolaigazgatót nevezték ki a dunavecsei katolikus egyházközösség világi elnökének.

Az előző dunavecsei plébános összetűzésbe került L. M.-mel; a katolikus egyház az ő elmozdítása után delegálta a településre Besét. L. M. a dunavecsei katolikus egyházban viselt tisztsége révén foglalkozik a közösség ügyeivel, például egyik feladata a dunavecsei katolikus bál megszervezése, amit idén is teljesített.

A 2024-es eseményre a 2016-os bálon készült fotóval invitálta a résztvevőket közösségi oldalán, amikor a gyülekezet férfitagjai rózsaszín tütüszoknyácskákban adták elő balettprodukciójukat „Vadhattyúk” csoportként definiálva magukat. A felvételen L. M. a Vadhattyú-piramis csúcsán látható.