Fejbe szurkálta a hatéves, alvó kislányát egy anya, hogy „megszabadítsa a sátántól”

Jogerősen is 12 év fegyházat kaphat a nő.

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a nő, aki két évvel ezelőtt többször is fejbe szúrta a hatéves, alvó kislányát, Bács-Kiskunban. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a nő 12 éves fegyházbüntetését. ”

A nő egyedül nevelte a kislányát, egy Bács-Kiskun megyei házban. Az ominózus napon a nő felriadt, kiment a konyhába, megivott négy deci bort, majd visszafeküdt az alvó kislánya mellé. A nő hajnalban ismét felriadt, ekkor újból kiment a konyhába, ahol magához vett egy konyhakést, és a gyermekére támadt.

Az elkövető a szobában, az alvó gyermek fölé hajolva, „sátán, sátán!”, illetve „megszabadítalak!” szavakat kiabálva, a késsel rátámadt a lányára, kétszer, a fejére célozva, megszúrta.

– közölte, közleményében, a fellebbviteli főügyészség.

A zajra felébredt a nő barátja és a házban lakó édesapja, akik eltávolították az őrjöngő nőt a gyermek mellől. A kislány a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Csak a gyors orvosi segítségnek köszönhető, hogy életben maradt.

Az asszony 12 év fegyházat kapott első fokon, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. Emellett, a kislánya vonatkozásában, megszüntették a szülői felügyeleti jogát. Az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint nincs indok az enyhítésre, ezért a büntetés helybenhagyását kérték.