Nem tágít a hőség, két megye ezt különösen megszenvedi

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 32 és 36 fok között várható.

Napos időre számíthatunk pénteken, döntően kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Legfeljebb a nyugati megyékben, illetve az Északi-középhegységben alakulhat ki néhány helyen zápor, esetleg zivatar a Kiderül előrejelzése szerint. Az északkeleti, keleti szél az ország keleti, délkeleti felén megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható. Késő estére általában 19 és 24 fok közé hűl le a levegő. A HungaroMet az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a magas (25 Celsius-foknál melegebb) napi középhőmérséklet miatt, míg Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére másodfokú figyelmeztetés van életben, 27 foknál magasabb napi középhőmérséklet miatt.

Szombaton napos, száraz időre van kilátás. A kánikulán az északnyugati tájak kivételével többfelé élénk északkeleti szél enyhíthet. Hajnalra 15-22 fok csökken a hőmérséklet, délután 31-36 fokig emelkedik. Vasárnap a szombatihoz hasonló napos, száraz időre készülhetünk kevés gomolyfelhővel. Délutánra 32-37 fokig melegszik a levegő.

A jövő hét első napjaiban a napsütésé lesz a főszerep, zápor, zivatar kialakulásának minimális az esélye, számottevő csapadék nem várható. Néhol északnyugaton lehet élénk a légmozgás. Nem tágít a hőség, sőt fokozódik, kedden már 34-38 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. A változást hozó hidegfrontra egyelőre várnunk kell.

Kapcsolódó
Hetvenéves melegrekord dőlt meg Magyarországon
Pécsett rögzítették a csúcsdöntő hőmérsékletet.