Megint belendült a embercsempészet, a hátrahagyott autókat viszont nem tudja elszállítatni a kormányhivatal

Gyűlnek az embercsempészek által hátrahagyott autók a határ közelében.

Ismét gyűlnek az embercsempészek által hátrahagyott autók Ásotthalom környékén, a mezőőrök jelenleg csaknem tucatnyi üres járművet tartanak nyilván.

Az RTL Híradó pénteki riportja szerint a nyáron ismét lendületet kapott az embercsempészet, és ennek megfelelően sorban bukkannak fel az elhagyott személyautók a határ közelében.

Az elszállításuk egy tavaly novemberi kormányrendelet szerint a megyei kormányhivatal feladata lenne, de a helyszínen talált gépkocsik között volt olyan is, amelyet már július végén vett nyilvántartásba a hivatal, de azóta sem nyúltak hozzá.

A Híradó emlékeztetett arra, hogy az első elszállításoknál tavaly a stáb is jelen volt. Akkor Mihálffy Béla, a körzet fideszes országgyűlési képviselője az Ásotthalom melletti határban tartott sajtótájékoztatón méltatta a kormányt, amiért megteremtette a autók elszállításának törvényi és anyagi hátterét is.

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal azt írta a Híradónak, hogy tavaly november óta több mint 150 autót elvitettek. A pénz most is megvan rá, de azért nem szállíttatnak, mert új közbeszerzési eljárást kell kiírniuk.

Közben a roncsokat fosztogatják, egy ilyen akciót videóra is vettek a polgárőrök.