Bezáratja Iványi Gáborék iskoláit a fővárosi kormányhivatal

A gyermekek elhelyezéséről a hivatal gondoskodik.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) nem képes biztosítani a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium törvényben előírt működési feltételeit – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel. A MET köznevelési intézményeibe járó gyermekek elhelyezéséről a kormányhivatal gondoskodik.

A közlemény szerint a hivatal a közműszolgáltatók és a NAV jelzései alapján arra jutott eljárásában, hogy a fenntartó a felhalmozott közüzemi tartozásaival veszélyezteti a gyermekek folyamatos és biztonságos nevelését, ezért

a két intézményt törölték az egyházi és a magán fenntartású köznevelési intézmények nyilvántartásából.

„Nem találkoztam még olyan eljárással, amit ez a társaság művel, de úgy látszik, ha megtehetik, akkor megteszik, és a jelek szerint mindent megtehetnek. Semmi nem számít nekik. A dolog hihetetlen mértékben felelőtlen, 200-250 gyermeket érint” – nyilatkozta a MET elnöke, Iványi Gábor a 444-nek. Iványi azért is tartja aljasnak az eljárást, mert az elmondása szerint az elmúlt hetekben is tárgyaltak a NAV-val és az Oktatási Hivatallal az adósságok ütemezéséről és a működési engedélyük meghosszabbításáról.

A kormányhivatal közleménye szerint az óvoda bezárása 26 gyermeket, az iskola bezárása a 156 tanköteles és 89 nem tanköteles tanulót érint. Az óvodások esetében a hivatal felveszi a kapcsolatot a lakóhelyük szerint illetékes önkormányzatokkal, a tanköteles tanuló számára biztosítják a tanulmányok folytatását, és kijelölték azokat az intézményeket, amelyek a szabad férőhelyek erejéig kötelesek átvenni őket. Emellett a nem tanköteles tanulókat is tájékoztatják az őket fogadni képes intézményekről.

Kapcsolódó
Állami revizorok mennek Iványi Gáborékhoz
Kormányhivatali ellenőrzés jön.