Magyar Péter: Szent István király nem ilyen országról álmodott

A Margitszigeten mondott beszédet a Tisza Párt elnöke.

Magyarország születésnapja van, a hazánknak, amelynek azt köszönhetjük, hogy a világon van számunkra hely, ahol otthon lehetünk, ahol élnünk, halnunk lehet, ahol együtt nevethetünk, sírhatunk, együtt nevelhetjük gyermekeinket

– kezdte ünnepi beszédét a Margitszigeten Magyar Péter, ami az eredetileg tervezettnél egy órával korábban, 17 órakor mondott el a zivatarveszély miatt.

Kérdések tömegével folytatta. „Miért van az, hogy nem érezzük magunkat szabadnak, sem teljesen boldognak? Miért van az, hogy nemcsak élni, hanem lassan meghalni is nehéz ebben a hazában? Miért van az, hogy a tavalyinál is kevesebb okot találunk az ünneplésre? Miért érzik úgy sokan, hogy régen minden jobb volt?” – sorolta.

Egyre többen látják úgy Magyar szerint, hogy rossz irányba mennek a dolgok, és változásra van szüksége a hazának.

Szent István király nem ilyen hazáról álmodott, nem ilyen hazának fektette le az alapjait bő egy évezreddel ezelőtt.

– jelentette ki.

Orbán Viktor az Adrián nyaral, a miniszterek pedig luxusjachtokon hajóznak, folytatta Magyar, abból a pénzből, amiből a magyarok életét kellett volna megmenteniük.

Szajki Bálint / 24.hu

Szent István a rágalmazókról azt írta Magyar idézete szerint: ha valaki hamis tanúbizonyságot tesz vagy rágalmazó beszédet mond mások ellen, hogy az ördög ravaszsággal kölcsönösen elválassza őket, a hazugság bűnéért kétszeres elégtételt fizessen meg, ha csak egyetlen embert rágalmazott meg, fosszák meg nyelvétől.

István király úgy látta bölcs előrelátással, hogy egy, a Nyugathoz tartozó Magyarország a jövő útja. Ennek köszönhetjük, hogy ma van hazánk. A jelenlegi kormány hátat fordított mindannak, ami Szent István király akarata volt, szónokolt Magyar. Nem egyeztetnek, félnek a kompromisszumoktól, lezüllesztik az oktatást, elszabadítják az inflációt, magukra hagyják a kórházakat, a betegeket és a szegényeket.

Az ígéretek lopássá korcsosultak. Emlékeztek a három gyerek, négy kerék, három szoba ígéretére? Mára a három szobát sokan nem tudják kifűteni, orvos sincs aki a gyerekeket gyógyítsa, a négy kerékhez sokaknak nem marad pénze tankolni. Nagyon nem erről volt szó. A ti gyermekeiteknek, a ti unokáitoknak is joga van a jól felszerelt, minőségi oktatáshoz, a kipihent orvosokhoz, a klimatizált rendelőkhöz, és a félelem nélküli szabadsághoz

– mutatott rá Magyar.

Magyarországon szerinte változásra van szükség. A Tisza Pártnál azon fognak dolgozni, ha megkapják a felhatalmazást, hogy az elégedett, boldog magyarok Magyarországát építsék, ahová jó lesz visszajönnie a külföldre menekült honfitársaknak is.

Milliárdok elpufogtatása helyett, a társadalom peremén élő milliók felkarolására, a tömegközlekedés rendbetételére, a szomszéd népekkel való barátság építésére, a kkv-k támogatására, az innováció elősegítésére és megannyi, az ország építéséhez szükséges akcióra lenne szükség Magyar szerint.

Istvánt nem véletlenül tiszteljük Szentként. Erőteljes, független Magyarország megteremtéséért küzdött, amely oltalmazza és segíti a benne élőket, amely nem kitaszít, hanem befogad. Szent István nem kifosztotta a hazáját, hanem dolgozott érte. Ő nem nyaralni ment, hanem elsőként indult a csatába

– mondta.

Orbán Viktortól azt kérte, hogy „amikor a családtagjaival és a többi milliárdossal a Karmelita palota csodás teraszáról nézi az esti tűzijátékot, akkor jusson eszébe egy pillanatra a hárommillió létminimum alatt élő magyar. A tűzijáték fényeinél pedig gondoljon arra, hogy az ellopott ezermilliárdokból mennyi hasznos fejlesztést lehetett volna elvégezni az egészségügyben és az oktatásban.”

A Tisza Párt készül, hogy mire a magyar néptől megkapja a felhatalmazást, készen álljon a kormányzásra. Dolgoznak az anyagi bázis megteremtésén, az együttműködés folyamatos fejlesztésén, és a javaslatok beépítésén, hogy együtt építsenek a szimpatizánsokkal egy új Magyarországot.