Újraélesztettek egy vízbe merült férfit Siófoknál

A túlpartról érkezett a segítség.

A Balatoni Vízirendészet kért vasárnap délelőtt segítséget tőlünk azért, mert a siófoki BAHART kikötőben elmerült egy férfi a vízben – írta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, amely a túlpartról, Alsóörsről sietett a bajba jutott segítségére.

„Annyit tudtunk, hogy a férfi néhány perce merült el. Ezért búvár kollégánk már a kifutás alatt, a maximális sebességgel haladó mentőhajón felöltözött a búvárfelszerelésébe, összeszerelte a jelölőbójákat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy gyorsan megtalálja a nem áttetsző vízben, a meder alján a bajbajutottat. Mentőtiszt és mentőápoló kollégáink szintén menet közben előkészítették az újraélesztéshez szükséges egészségügyi felszerelést, hogy ne veszítsünk egyetlen másodpercet sem.

Mikor megérkeztünk, ott voltak a mólón azok a szemtanúk, akik látták a férfit elmerülni. Hajóvezető kollégánk megkérte, hogy álljanak a parton pontosan abba a vonalba, ahol utoljára látták a bajbajutottat. Ennek és a hajónk professzionális ultrahangos keresőjének köszönhetően rendkívül gyorsan megtaláltuk a férfit. Búvár kollégánknak sikerült nagyon hamar a felszínre hozni” – számoltak be a vízimentők, hozzátéve, hogy azonnal megkezdték a férfi újraélesztését.

A férfit végül mentőkocsival vitték a kórházba.

(via index.hu)