Élő Belföld

324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

324 szavazattal győzött Karácsony Gergely

100 százalékos feldolgozottságnál hajnali 4 órakor elmondható, hogy felfoghatatlan izgalmak után Karácsony Gergely nyerte a budapesti főpolgármester-választást, miután 324-gyel több szavazatot szerzett a Fidesz és az LMP által támogatott Vitézy Dávidnál.

A hivatalban lévő főpolgármester, akit a DK, az MSZP és a Párbeszéd indított, 371 465 szavazatot szerzett, míg Vitézy 371 141-et, vagyis 0,04 százalékpont döntött köztük. Vitézy már korábban bejelentette, hogy újraszámolást kér.

Az eredmény:

  1. Karácsony Gergely 47,53 százalék
  2. Vitézy Dávid 47,49 százalék
  3. Grundtner András 4,98 százalék.

Karácsony: Úgy néz ki, Budapest köztársaság marad, és nem lesz részvénytársaság

Budapest nem adta meg magát az ostromlóinak – jelentette ki Karácsony Gergely éjjel negyed 4-kor a Városháza Parkban. A főpolgármester 99,5 százalékos feldolgozottságnál állt ki a támogatói és az újságírók elé, amikor nagyjából kétszáz szavazat az előnye az LMP és a Fidesz által támogatott Vitézy Dáviddal szemben.

Karácsony azt mondta, egy soha véget nem érő éjjel úgy néz ki, hogy még ha szoros is az eredmény, Budapest megmarad köztársaságnak, és nem lesz részvénytársaság, továbbra is egy sokszínű, szabad és szolidáris marad városként működik majd, bár számít még némi „huzavonára” a következő napokban – mondta alighanem a Vitézy által már kezdeményezett újraszámolással kapcsolatban.

A főpolgármester ugyanakkor arról is szót ejtett, hogy bár a budapestiek nem akarnak „Orbánisztánban” élni, az ellenzéki oldalon is új korszak kezdődött az EP-választás és a Fővárosi Közgyűlés eredményei alapján, és sok együttműködésre lesz szüksége a város vezetéséhez, ám a programja megvalósításához bárkivel kész együttműködni.

Donáth Anna a jövőbe néz az eredmények láttán

Donáth Anna kimondottan jövőbe néző választási értékelőbeszédet tartott, habár a Momentum eddigi politikai karakterét erősen befolyásoló eredmények születtek: a párt nem jutott be az Európai Parlamentbe, és továbbra is nyitott kérdés, hogy a budapesti közgyűlésben lesz-e képviselőjük. Ezzel együtt viszont sikeresen újráztak két budapesti kerületükben, amihez egy nehéz küzdelemben sikerült Zuglót is megszerezniük az óbaloldallal szemben, és meglepő sikereket arattak több kelet-magyarországi kisebb telepelülésen.

Az EP-mandátumát elvesztő pártvezetőt kitartó vastapssal fogadták a színpadon, mielőtt megszólalhatott volna. Erre reagálva azzal kezdte beszédét, ő erre mondja azt, hogy „ez egy közösség, és nem egy jelenség” – utalt ezzel Magyar Péterre, akire korábban hivatkozott már politikai jelenségként.

Donát beszéde első részében hosszan sorolta az önkormányzatok terén ma elért eredményeiket, a számára legnagyobb sikernek pedig Rózsa András, immár Zugló polgármesterének győzelmét nevezte a szocialista Horváth Csabával szemben. „Új, tisztességes kerületet akarunk, a zuglóiak ma megmutatták, hogy egyetértenek velünk.” Kiemelte, hogy a helyi Szikra Mozgalommal együtt a „két új politikai generációhoz tartozó közösség megmutatta, mi a tisztesség, mi az átláthatóság.”

Szerinte a polgármestereik győzelmei a Holdról is látszanak, és nem fognak megállni a következő 5-10-15 évben sem, ugyanis van értelme építkezni, még ha ez kőkemény, mindennapos, láthatatlan apró munkával is jár, mert így lesz jobb hely ez az ország. Ahol ma nyertek, ezt a munkát elvégezték, de előttük van az ország másik része is.

Említést tett az általuk létrehozott Horizont női politikusképzőről is, ami oda vezetett, hogy több korábbi résztvevő nyert ma képviselői mandátumot.

Majd ezek után, majdnem negyed óra elteltével rátért a Momentum EP-ben elért eredményére, amire „így egyikük sem számított”. „Az európai parlamenti listás eredményünk úgy néz ki, hogy nem éri el az öt százalékot”, ettől függetlenül megköszönte mindenkinek, aki „bármilyen ellenszélben, taktikai érvelés ellenére büszkén vállalta az európai, liberális és progresszív értékeket”, és „tűzön-vízen átmegy azért, hogy megmutassuk, Magyarországon szükség van ezekre az értékekre”. Az EP-listán rájuk érkezett 120 ezer szavazat e tekintetben nem elhanyagolható szám, ezekért az emberekért is kell folytatniuk, és bátran folytatni is fogják, hiszen az ő képviseletükre esküdtek fel, és vállalják a küzdelmet a liberális értékekért.

Donáth arról beszélt, hogy ők nem egyszerűen választásról választásra élnek, ugyanis elhatározták, hogy képviselni fogják a saját generációjukat és az említett értékeket, és nincs olyan, hogy mások döntsenek helyettük – akkor is, ha a százalékok nem azt mutatják, amit látni szeretnének. Sosem próbálták elkenni, ha nem úgy sikerül valami, ahogy tervezték, és biztos, hogy eddig minden ilyen szituációban felálltak, megrázták magukat, hogy legközelebb sokkal jobb eredményt érjenek el.

Majd rátért arra, hogy büszke az öt év munkájára, és hálás Cseh Katalinnak is érte. Cseh a momentumos este legvaskosabb és leghosszabban kitartó vastapsát kapta a közönségtől.

Az este eredményeinek ismeretében mind Donáth Anna, mind Cseh Katalin elsírta magát a hivatalos beszédek után, majd csatlakoztak a párttársaikhoz beszélgetni, vigasztalódni, és ünnepelni.

Az EP-választás eredménye is lassan végleges

95 százalékos feldolgozottságnál nagyjából biztosra vehetjük, hogy

  • a Fidesz-KDNP 11,
  • a Tisza 7,
  • a DK 2,
  • a Mi Hazánk 1 mandátumot szerez az Európai Parlamentben.

A mandátumot szerző magyar EP-képviselőket a képzeletbeli parlamenti patkóban itt nézhetik meg. Hangsúlyozni kell azonban, hogy Toroczkai László helyett Borvendég Zsuzsanna képviseli majd a Mi Hazánkot, és Magyar Péter sem megy Brüsszelbe, vagyis feltehetően a listán utána képviselő veheti majd fel a mandátumát.

A DK csak Dobrev Klárát és Molnár Csabát delegálja majd az unió parlamentjébe.

Eredmények

Kovács Gergely a polgármesteri győzelméről: „A Fidesznek ebben sok munkája volt”

A Fidesznek ebben sok munkája volt az elmúlt több mint másfél évtizedben. Öt éve látom részesebben, hogy mit csinálnak, és eufemizmus nélkül mondhatom, itt azon kívül, amit közbeszerzésekből, meg ingatlaneladásokból megszereztek nem láttam valódi tevékenységet

– magyarázta Kovács Gergely a 24.hu kérdésére polgármesteri győzelmét. A kerületi tervei között prioritásként említette a részvételiség erősítését a hegyvidéki önkormányzat munkájában, és fontos célnak nevezte azt is, hogy a lakók ismerjék meg egymást. Utóbbit a közösségi és kulturális terek, illetve a helyi civil szervezetek „normális támogatása” képzeli el.

Kérdésünkre válaszolva az egyik legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a pártja szervezetileg is képes legyen megbirkózni a korábbiakhoz képest erősnek mondható választási eredménnyel. (A párt várhatóan mintegy harminc önkormányzati képviselői helyet szerezhetett nemcsak Budapesten, de országszerte a kompenzációs listáknak köszönhetően.) Kovács erről azt mondta, mindig is minőségi szempontok vezérelték a pártot a mennyiségi szempontok helyett.

Egy önkormányzatban nagyon-nagyon könnyű semmit nem csinálni

– figyelmeztetett a pártvezető, hozzátéve, hogy „külön alkalmazottakat” fognak felvenni, hogy segíteni tudják a párt által a testületekbe juttatott önkormányzati képviselők munkáját. Kovács Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Európai Parlamentbe nem tudtak képviselőt küldeni a választási eredmények alapján.

Le Marietta az, aki nagyon jól tudta volna képviselni mindazt, amit mi csinálunk, de a Tisza párt elsöpört mindent. E nélkül nyilván nem ilyen eredmény született volna

– értékelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szereplését az EP-választáson.

Hiába kaptak csak 8 százalékot, vastapsot kaptak Dobrevék

Dobrev Klára helyett Gyurcsány Ferenc DK-elnök kezdte a tájékoztatót, ahol több tucat DK-s politikus és aktivista állt Gyurcsányék mögé. Szerinte picinyke új fejezet kezdődik a politika története, a szociáldemokrata gondolat most már kizárólag ebben a szövetségben található, a DK, MSZP és Párbeszéd szövetségben.

— Ha DK-s szemüveggel nézzük az önkormányzati választásokat, akkor sokkal több polgármesterünk, képviselőnk van – jelentette ki Gyurcsány, hozzátéve: van csalódást okozó tényező, kevesebb EP-képviselőjük lesz, de a gondolatiságuk Európáról nem változik.

–Hazai baloldal volt, van és lesz – hangoztatta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, majd a nekik kedvező önkormányzati eredményeket sorolta.

A Párbeszédből, bár eredetileg ígérték, nem képviseltette magát senki, így Dobrev Klára zárta a beszédek sorát.

– Az eredmény csalódást keltő. Azt gondoltuk, hogy az a politika, amit képviselünk, több szavazót fog megfogni. Továbbra is hiszünk az Európai Egyesült Államokban és az erős Európában – mondta a DK listavezetője, aki azt ígérte, hogy sokat fognak dolgozni ezért. Szavait óriási vastaps fogadta a sok tucat aktivista részéről. Szürreális jelenet volt, mert a DK vezette pártszövetség mindössze 8,2 százalékot kapott csak az EP-választáson.

Kérdezni nem lehetett, a DK vezetői kiviharzottak a teremből az aktivistáik gyűrűjében.

24.hu

111 szavazat Karácsony előnye

Éjjel negyed 3-kor 97,42 százalékos feldolgozottságnál a főpolgármester-választáson Karácsony Gergely 111 szavazattal vezet Vitézy Dávid előtt.

A főpolgármester Karácsony Gergely 47,5 százalékon áll, 360 499 szavazattal, míg a Fidesz által támogatott, de az LMP által jelölt Vitézy 47,49 százalékon, 360 388 szavazattal.

A listás szavazáson

  • a Fidesz 28,71 százalékot szerzett (11 mandátum),
  • a Tisza Párt 27,33 százalékon áll (10 mandátum),
  • a Karácsony mögött álló DK-MSZP-Párbeszéd szövetség 16,65 százalékon (7 mandátum),
  • a Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP lista 10,15 százalékot kapott (3 mandátum),
  • a Kétfarkú Kutya Párt 7,82 százalékot szerzett (2 mandátum).

Vagyis akármelyik jelölt nyeri is a főpolgármester-választást, igen nehéz helyzetben lesz a Fővárosi Közgyűlésben.

Vitézy Dávid el is ment az eredményváróról

Miután megtartotta sajtótájékoztatóját, Vitézy Dávid el is ment az Andrássy úti eredményvárójáról, ahol szerinte végeredményről ma este egyébként sem lehetne beszélni, ő újraszámlálást szeretne. Ezt leginkább a választás szorosságával és a 22 ezer környéki érvénytelen vokssal indokolta.

A helyszínen tehát más érdemi mozzanat már nem várható, innen búcsúzunk.

Vitézy Dávid: Ma este nem fog kiderülni, hogy ki lesz a következő főpolgármester

Megérkezett Vitézy Dávid az eredményvárójára, az épület előtt álló szimpatizánsai vastapssal fogadták, miközben az eredmény megfordult, és már Karácsony Gergely vezet 19 szavazattal közel 95 százalékos feldolgozottságnál, amikor elkezdődik a sajtótájékoztató.

Ma este nem fog kiderülni, hogy ki lesz a következő főpolgármester

– jelentette be, de ezzel együtt ez egy óriási győzelem volt szerinte, hogy idáig eljutottak, mert érdemi párbeszéd kezdődött a budapesti ügyekről.

Szerinte bárki is vezet most egy tucat vagy két tucat szavazattal, nem számít rá, hogy bárki is olyan előnyre tenne szert, ami döntő, főleg, hogy 22 ezer érvénytelen szavazat is volt.

Újraszámlálásra kerül sor, és ezt követően tudjuk majd meg, hogy ki Budapest következő főpolgármestere

– mondta.

Hálás mindenkinek, aki elment ma szavazni.

Ma este el fog jutni a számlálás odáig, hogy legyen egy győztes, de a kirívóan sok érvénytelen szavazat miatt végeredmény nem lesz, tette hozzá.

Karácsony Gergelyt nem tudta elérni telefonon, neki is ezt szerette volna elmondani.

Színes választói közösség az, amely ma neki adta a bizalmát, és szeretné Budapestet fejlődő pályára állítani, remélhetőleg főpolgármesterként.

A jelenlegi helyzet változékonyságára való tekintettel kérdésekre nem szeretett volna válaszolni Vitézy Dávid, majd mindenkinek jó éjszakát kívánt.

Sikongatás és ováció Karácsonyál, amikor épphogy, de fordult az eredmény

Hatalmas ováció és sikongatás fogadta Karácsony Gergely eredményváróján, amikor a választási honlapon az este folyamán először, 90 szálalék feletti feldolgozottságnál, ha csak néhány szavazattal is,, de a főpolgármester  állt nyerésre. A Városháza parkjában szembe tűnően alacsony az átlagéletkor a támogatók között.

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Magyar Péter az eredményekről: földindulás

Magyar Péter a Partizánnak nyilatkozott a választási eredményekről, egyetlen szóval úgy értékelte a számokat: földindulás.

Gulyás Márton arról is kérdezte,  elképzelhetőnek tart-e előre hozott választásokat. Magyar szerint, ha Orbánnak fontos a saját politikai közösségének a jövője, meg kellene fontolnia ezt a lehetőséget.

A Tisza Párt vezetője kiemelte, hogy kevesebb mint 20 tagú párttal, állami támogatás nélkül, guruló dollárok és rubelek nélkül, önkéntesek munkáján építkező kampánnyal dolgoztak, miközben  óriási propaganda-gépezet állt velük szemben. Feltette a kérdést: el tudjuk képzelni, hogy ha milliárdjaik lettek volna, lettek volna helyi jelöltjeik, milyen eredmény születhetett volna? Választ is adott: szerinte akár fordított is lehetett volna az eredmény.

Mint mondta, eddig sokan nem hitték el, hogy leváltható a NER, ám sokan ébrednek majd hétfőn arra, hogy igenis leváltható. Szerinte a választáson eldőlt, erre a a Tisza Pártnak lesz lehetősége.

Ahhoz még türelmet kért, hogy eldöntsék, beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe.

A Fidesz a várható pesti kerületei mellett a 8. kerületben is nyert az EP-választáson

Az már a legutóbbi országgyűlési választásokon egyértelművé vált, hogy a korábban inkább szocialista bázisnak számító pesti peremkerületek mostanra fideszes többségűek, ennek megfelelően nem meglepő, hogy az alábbi kerületekben a Fidesz volt a legerősebb pár az EP-választáson:

10. kerület: Fidesz: 35,06%, Tisza: 31,12% (90%-os feldolgozottságnál)

15. kerület: Fidesz: 35,96%, Tisza: 29,50% (90%-os feldolgozottságnál)

16. kerület: Fidesz: 36,62%, Tisza: 32,05% (86%-os feldolgozottságnál)

17. kerület: Fidesz 36,43%, Tisza: 32,25% (93%-os feldolgozottságnál)

18. kerület: Fidesz 34,47%, Tisza: 30,33% (70%-os feldolgozottságnál)

19. kerület: Fidesz 34,16%, Tisza: 30,77% (86%-os feldolgozottságnál)

20. kerület: Fidesz 36,52%, Tisza: 30,37% (90%-os feldolgozottságnál)

21. kerület: Fidesz 33,84%, Tisza: 31,72% (77%-os feldolgozottságnál)

23. kerület: Fidesz 36,28%, Tisza: 32,66% (96%-os feldolgozottságnál)

Emellett az 5. kerület régi fideszes bástya, ott nyert a Fidesz a legnagyobb arányban (39,78%, Tisza 31,72%), 65%-os feldolgozottságnál.

A 8. kerület lehet talán egyedül meglepetés: Fidesz 35,20%, Tisza 29,69%, (80%-os feldolgozottságnál).

Megfordult

19 szavazattal most Karácsony Gergely vezet Vitézy Dávid előtt.

Vitézy Dávid perceken belül sajtótájékoztatót tart

Azt az információt kaptuk, hogy Vitézy hamarosan megérkezik az eredményváróra, és sajtótájékoztatót is tart, így a korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem várja meg a hivatalos végeredményt ezzel, hiszen még csak 92 százalékos a feldolgozottság.

Végül két budai kerületben nyert a Fidesz

A XII. kerületet ugyan elvesztette, de az I. kerületet, úgy fest, visszahódítja a Fidesz Budán: 87,5 százalékos feldolgozottságnál Böröcz László 45,61 százalékon áll, a regnáló polgármester, a párbeszédes V. Naszályi Márta 41,09-en.

Budafokon pedig újrázik a fideszes Karsay Ferenc, teljes feldolgozottságnál 44,8:43,41 arányban győzte le a DK-s Perlai Zoltánt.

Óbudán és Újbudán magabiztosan nyert a DK-s polgármester, Kiss László és László Imre, míg a II. kerületben kiütéssel, csaknem 70 százalékos eredménnyel nyert az MSZP-s Őrsi Gergely.

Vagyis a következő ciklusban is négy budai kerületnek lesz ellenzéki és kettőnek kormánypárti polgármestere.

Fokozódnak az izgalmak Vitézy eredményváróján

Ennél aligha lehetne szorosabb a küzdelem, a legfrissebb adatok szerint ugyanis mindössze 255 szavazat választja el Vitézy Dávidot és Karácsony Gergelyt a kihívó javára 92,17 százalékos feldolgozottságnál.

Az épület előtt a legkitartóbb Vitézy-szimpatizánsok kezében már szinte kivétel nélkül ott van a telefon, és rendre döbbenetüknek adnak hangot a választás kiélezettségével kapcsolatban minden újabb részeredmény frissítéskor.

A helyzet továbbra is az, hogy Vitézy a biztos eredmény ismeretében fog majd sajtótájékoztatót tartani, ami most már kijelenthető, hogy csak 100 százalékos feldolgozottságnál lesz. Addig nem nyilatkozik, de az ígéretek szerint válaszolni fog az újságírói kérdésekre a végkimeneteltől függetlenül.

EP-választás: Debrecenben, Miskolcon a Mi hazánk megelőzte a Momentumot

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson Debrecenben és Miskolcon a szavazatok 100 százalékának összeszámlálása után az alábbi eredmények születtek.

Debrecen:

  • Fidesz-KDNP – 34 720 (40,69%)
  • Tisza Párt – 31 990 (37,49%)
  • Mi Hazánk – 5 387 (6,31%)
  • MSZP-DK-Párbeszéd- ZÖLDEK -5 326 (6,24%)
  • MKKP – 2 893 (3,39%)
  • Momentum 2 792 (3,27%)
  • LMP – Zöldek 662 (0,78%)

Miskolc:

  • Fidesz-KDNP – 23 818 (38,24%)
  • Tisza Párt – 21 395 (34,35%)
  • MSZP-DK-Párbeszéd- ZÖLDEK 6 575 (10,56%)
  • Mi Hazánk – 4 158 (6,68%)
  • Momentum – 1 935 (3,11%)
  • MKKP – 1 927 (3,09%)

Vona: Árad a Tisza

Vona Gábor új pártja, a Második Reformkor (2RK) tagjai előtt, 67 százalékos feldolgozottságnál értékelte 0,68 százalékos eredményüket.

Utána lapunknak összességében a választás eredményéről elmondta, azt látni, hogy „árad a Tisza”, ami minden ellenzéki pártnak kihívást jelentett, és ezt a kihívást nem tudták megoldani. Hogy Magyarország ebből mit tud profitálni, ezt majd később látni. Vona úgy véli, tőlük is nagyon sok szavazatot vett el Magyar Péter pártja, a velük alapvetően szimpatizálók „abba a pofonba, amit a Tisza Párt ad, vagy adni akar, vagy adott, abban ők részt akartak venni”. A 2RK Párttal nem tudták megakadályozni, hogy „ne sodorja el őket ez az ár”.

Vona Gábor és Pekárné Farkas Emese, a Második Reformkor (2RK) elnöke és alelnök az eredményvárójukon.

Szerinte a Tisza egy logikus jelenség, mert abba a frusztráltságba, csalódottságba robbant bele, amit a 2022-es szavazás ellenzéki sikertelensége, a gazdasági válság, valamint „az a kártya, ami egyedül Magyar Péter kezében volt, hogy ő a rendszeren belül jön”, hogy „ezt a rendszert már csak belülről lehet megreccsenteni”, okozott. „Az ellenzéki szavazókat magával sodorta, hogy a Fidesz-szavazókat is, azt majd az elemzések tudják megmondani.”

A Jobbik vezetőjeként élt már át hasonló berobbanást az országos politikába ebből a tapasztalatából azt mondja Vona:

nagyon nehéz lesz megépíteni a háztetőhöz a házat.

„Unortodox történet”, mert olyan eredményt ért el, amire ellenzéki párt még nem volt képes az elmúlt 14 évben, de közben nincsen szerkezet, struktúra emögött.  Hogy hogyan lehet ezt kezelni, az engem is kíváncsisággal tölt el”.

A Jobbik eredményéhez mindössze annyit fűzött: „a Jobbik erőn felül teljesített”.

Az eredmény értékelésénél egyébként arról beszélt: öt érzés kavarog benne:

  1. a fáradtság;
  2. a csalódottság az eredmény miatt;
  3. a büszkeség (legkevesebb pénzből, a legkevesebb felületen futó kampányuk volt egy jó csapattal, egy jó programmal a sárdobálásból viszont kimaradva)
  4. a hála azok iránt, akik a háborús propaganda, az áradások, és az elveszett szavazatokkal való riogatás  ellenére rájuk szavaztak
  5. az elszántság, hogy folytassák azt a munkát, amit a tavaly szeptemberi alakulás óta megkezdtek

Ez annyit jelent, hogy ma itt tartunk. Az elszántás bennem és a többiekben adott, hogy ezt a munkát folytassuk.

Az elmúlt időszakban sikerült bebizonyítanunk, hogy ez a párt, nem Vona Gábor új pártja, hanem egy új politikai közösség, az újellenzék józan hangja.”

Dobrev megvárja a végeredményt

Dobrev Klára, a DK listavezetője csak akkor lép a nyilvánosság elé, amikor meglesznek a végeredmények. Azt már jelezték, hogy külön interjút nem fog adni. Jelenleg 8,25 százalékon áll a DK, 80 százalékos feldolgozottságnál, ami már csak minimálisan változhat, elég érthetetlen, hogy miért akarják megvárni, hacsak nem a kifárasztásra játszanak.

Országszerte a Fidesz nyakán a Tisza Párt

Már ami az EP-eredményeket illeti a nagyobb városokban.

Győrben (96,94 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 40,51 százalék
  • Tisza Párt: 36,69 százalék

Székesfehérváron (98,92 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 40,79 százalék
  • Tisza Párt: 34,37 százalék

Tatabányán (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 38,72 százalék
  • Tisza Párt: 33,07 százalék

Szombathelyen (84,93 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 41,16 százalék
  • Tisza Párt: 32,43 százalék

Veszprémben (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 36,41 százalék
  • Tisza Párt: 35,68 százalék

Kaposváron (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 42,01 százalék
  • Tisza Párt: 33,33 százalék

Pécsen (99,15 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 37,44 százalék
  • Tisza Párt: 32,83 százalék

Kecskeméten (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP : 38,9 százalék
  • Tisza Párt: 37,72 százalék

Szegeden (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 30,01 százalék
  • Tisza Párt: 38,32 százalék

Békéscsabán (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 36,96 százalék
  • Tisza Párt: 36,69 százalék

Szolnokon (97,14 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 35,53 százalék
  • Tisza Párt: 38,46 százalék

Egerben (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 37,82 százalék
  • Tisza Párt: 37,1 százalék

Miskolcon (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 38,24 százalék
  • Tisza Párt: 34,35 százalék

Debrecenben (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 40,69 százalék
  • Tisza Párt: 37,49 százalék

Nyíregyházán (100 százalékos feldolgozottságnál)

  • Fidesz-KDNP: 37,28 százalék
  • Tisza Párt: 38,94 százalék

Magyar Péter durrantott egy pezsgőt

Az üveget átadta az első sorban egy szimpatizánsának, majd énekeltek közösen még egyet – mi mást, mint a Nemzeti dalt.

Eközben a magasban a Magyar-tüntetések két fontos kelléke: a fáklyák és a magyar zászlók.

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Elképesztő verseny: egytizeden belül Vitézy és Karácsony

Vitézy Dávid még mindig őrzi előnyét a főpolgármester-választáson: 47.50%-on áll. Karácsony Gergely főpolgármester számlálója 47.42%-nál tart.

Az elképesztően kiélezett vetélkedőben 89.07%-nál tart a feldolgozottság, a különbség pedig tehát kevesebb mint egy 0.1 százalékpont, 496 szavazat.

Olvasói sztorik