Belföld

11 éves kislányt fogdosott egy alkalmazott a bicskei gyermekotthonban, az elkövetőt kirúgták

Egy tizenegy éves kislányt bántalmaztak a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban, az intézmény portása május 7-én, az esti órákban megfogta a kiskorú gyermek fenekét és mellét, írja a Gulyáságyú Média.

Az eset egy hónapja történt.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére közölte az üggyel kapcsolatban, hogy a büntetőeljárásról szóló törvényre, valamint a különleges bánásmódot igénylő személy személyes adatainak védelmére hivatkozva nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ közleményében azt írta, hogy egy gondozott gyermekvédelmi gyámja jelzéssel élt a Bicskei Rendőrkapitányság felé, ám azt nem részletezik, hogy mi is történt pontosan, ami miatt ilyen „jelzéssel” volt szükséges élni.

A Gyermekotthoni Központ hozzátette, hogy együttműködnek a rendőrséggel, ahol az eljárás folyamatban van és hogy ők úgy tudják, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

Az intézmény a kislányt fogdosó portás munkavégzését megszüntette, és azonnal gondoskodott a gyermek szakpszichológusi ellátásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik