Belföld

Magyar Péter: a miniszterelnök legközvetlenebb környezetéből kapok információkat

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A hétvégi újabb demonstrációja után az ATV vendége volt hétfő este Magyar Péter, aki elmondta, mindennek eljön az ideje, hamarosan bejelenti, hogy melyik párttal fog együttműködni a nyári választás idején, aztán pedig az EP-listájukat is bemutatják. Mint mondta, a legkevesebb időt akarja hagyni a propagandának, hogy támadni tudják őket, az pedig véleménye szerint nem okoz majd különösebb gondot nekik, hogy néhány nap alatt összeszedjék az induláshoz szükséges 20 ezer aláírást, ezért nem sietnek a bejelentéssel.

A tüntetést követő számháború kapcsán elmondta, folyamatosan kommunikált a rendőrséggel, reggeltől egyeztettek, de végül nem kaptak hivatalos becslést a résztvevők számára vonatkozóan. Ezt érthetőenk tartja, mert szerinte kínos lenne a kormány számára, ha kiderülne, hogy az elmúlt évek legnagyobb tüntetése zajlott a hétvégén.

Arra a kérdésre, hogy honnan tudja, hogy pánik van a Karmelitában azt felelte, nem akarja stresszelni Orbán Viktort, de a mai napig a miniszterelnök legközvetlenebb környezetéből kap információkat, innen tudja azt is, hogy – állítása szerint – vasárnap az illetékesek egész nap ültek a Karmelitában és próbálták kidolgozni a megfelelő stratégiát Magyar Péter ellen. Rámutatott, hogy a kormánykommunikáció a lejáratása mellett arra koncentrál, hogy belesulykolja az emberekbe, hogy ő igazából az ellenzéket osztja meg, az ellenzéki pártokra jelent veszélyt. Ez már tetten érhető néhány közelmúltbeli közvélemény-kutatás eredményein is – vetették fel neki, erre azt mondta, javasolja ezeknek a közvélemény-kutatóknak, hogy próbálják értelmezni a saját adataikat, egyértelmű, hogy a Fidesztől jönnek az ő szavazói.

Elmondása szerint a hétvégi tüntetés során több száz emberrel tudott valamilyen formában kommunikálni, nekik nagyjából harmaduk mondta azt neki, hogy a legutóbbi választáson a Fideszre szavazott. Mint mondta, eddig is optimista volt a vállalása kapcsán, de a múlt héten szintet lépett a dolog – részben az őt célzó lejárató kampány miatt.

Kontraproduktív volt a rogáni propaganda

– jelentette ki, és itt tette hozzá, hogy tengernyi embertől kapott üzentetet a múlt héten, akik azt mondták neki, hogy emiatt döntöttek úgy, hogy kimennek az eseményére.

Az EP-listára visszatérve azt mondta, nem fognak 21 jelöltet megnevezni, mint a Fidesz, de lesz lista. Vannak már saját jelöltjeik, illetve várják a civilek jelentkezését a korábban már meghirdetett pályázat útján. Szeretnének legalább két civil jelöltet kijuttatni Brüsszelbe. Arra a kérdésre, hogy van-e még atombombája, olyan hangfelvétele, amin kormánytagokkal beszélt, azt mondta, nincs jelentősége annak, hogy van-e még hangfelvétel, az igazi atombomba a magyar nép, és

nem Magyar Pétertől kellene elvárni, hogy bedönti az egész hatalmi elitet egyedül.

Végül megkérdezték, hogy vitázna-e úgy mégis Deutsch Tamással, ha nemcsak ő, hanem az összes EP-listavezető ott lenne. Erre azt mondta, ő nem akar uniós paragrafusokról vitatkozni, „főleg nem Deutsch Tamással”, ő a két pártelnökkel, Orbánnal és Gyurcsány Ferenccel akar vitatkozni

a hazánk sorsáról, arról, hogy milyen összefonódás van a DK és a Fidesz között és hogy miért nem lettek elszámoltatva Gyurcsányék 2010 után.

Kapcsolódó
Magyar Péter: Le tudnám győzni Orbánt
A The Guardiannak adott interjújában beszélt erről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik