Belföld

Magyar Péter: Le tudnám győzni Orbánt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

– Két hónappal ezelőtt senki sem ismert engem. Most miénk a legnagyobb politikai mozgalom Magyarországon – nyilatkozta Magyar Péter a The Guardian című brit napilapnak a szombati tüntetése utáni este. Szerinte ő le tudná győzni Orbán Viktort, és erről kell meggyőznie a magyarokat, hogy az Orbán-kormány legyőzhető, leváltható.

– A célunk természetesen az, hogy legyen egy pártunk, hogy indulhassunk a júniusi EP-választáson – jelentette ki Magyar, aki szerint a támogatottságuk már 15 és 21 százalék között mozog a becslések szerint. Elmondása szerint ő lenne a listavezető, de nem menne ki Brüsszelben, mert itthon építené a pártját. Magyar úgy véli, hogy a támogatói 30 százaléka az ellenzéki pártoktól jön, 30 százalék a bizonytalanok közül, 20 százalék pedig a kormánypárti táborból.

Arra a kérdésre, hogy mi különbözteti meg azoktól az ellenzéki szereplőktől, akik hiába próbálták legyőzni a Fideszt, azt felelte: „Én új arc vagyok, de nagyon tapasztalt” – felelte, hozzátéve, hogy évekig dolgozott diplomataként Brüsszelben, kapcsolatban volt döntéshozókkal és belefolyt volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter közösségi médiájának kezelésébe is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik