Szórakozás

Pálffy István a tévézésről: Aki nem drukkol azért, hogy a dolgok kiderüljenek, az csak lavírozik

HírTV
HírTV
A lámpalázról és a bakikról is elmondta a véleményét a visszatérő műsorvezető.

Júliusban jelentették be, hogy Pálffy István 13 év kihagyás után műsorvezetőként tér vissza a HírTV Napi Aktuális című politikai-közéleti hírháttér műsorában, augusztus 21-től. Még az élő adások kezdete előtt a Bors elkísérte a tévést egy napján, mikor próbára tartott.

Ki kell az új díszletet, az új kameraállásokat meg trükkök százait próbálni. Ez egy nehéz nap. A próbák mindig nagyon nehezek, utána az élő adás, mikor igazán téma van, mikor valóságos dolgok kerülnek napirendre, az sokkal könnyebb

– árulta el Pálffy, akit arról is kérdezték, emlékszik-e arra a napra, amikor először vezetett híradót.

Amikor TV2 Tényeket, arra nyilván, mert ugye az akkora nagy durranás volt abban az időben. Azt nagyon jól tudom, hogy az hogy ment. Sokféle hírműsorban voltam, meg hát nyilván a rádiózás is, de azokra nem emlékszem annyira. Kellett, hogy legyen valami meghatározó élmény, mint a ’97 október 4-i indulása a TV2-nek, az első kereskedelmi csatornának. Az nyilvánvalóan egy olyan dolog volt, ami örökre megmarad az emberben.

– fogalmazott a műsorvezető.

Elmondta, tévedés, hogy a rutinos tévéseknek nincsen lámpaláza.

Mindig kell, hogy legyen valami egészséges drukk, lámpaláz. Nem lehet relaxálni ott. Figyelni, koncentrálni kell, ez vele jár. Aki nem izgul egy kicsit, aki nem drukkol azért, hogy a dolgok kiderüljenek, vagy akár a saját jövője szempontjából, szerintem az nem csinálja, csak lavírozik vagy lubickol. Ez munka.

Pálffy szerint leginkább úgy lehet felkészülni egy élő híradóra, hogy valaki „eltölt ötven évet a híriparban”, a bakikkal kapcsolatban pedig kijelentette:

Senki sem tökéletes. Mindenkivel megtörténik, és épp ezért az emberek megbocsátják, egyébként szeretik is, kifejezetten azonosulnak vele.

A teljes videó a Bors oldalán nézhető meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik