Belföld

Börtönbe mehet a fotocellás ajtóba szoruló budapesti tolvaj – videón a bizarr eset

police.hu
police.hu

Lopással és rongálással vádolja a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség  azt a 25 éves férfit, aki egy budapesti drogériából lopott, majd menekülés közben az üzlet dolgozói által bezárt fotocellás ajtó szárnyai közé szorult.

H. Tamás tavaly július közepén elment a ferencvárosi drogériába lopni. Levett a polcról két darab – összesen mintegy 70 ezer forint értékű – elektromos fogkefét, eldugta a táskájába, majd egy másik termék kifizetését követően, megpróbált lelépni az üzletből.

A lopást azonban a biztonsági kamerán keresztül észlelték az üzlet dolgozói, akik értesítették a rendőröket, majd bezárták az üzlet fotocellás ajtaját hogy a rendőrök kiérkezéséig visszatartsák a tolvajt. Miután a férfi mindezt észlelte, elővette a két darab elektromos fogkefét és az üzlet padlójára dobta, majd menekülni próbált.

Szétfeszítette a fotocellás ajtó két szárnyát, és megpróbált kibújni, de közé szorult, és az egyik oldali üveg be is repedt. Néhány jóhiszemű járókelő meghallotta a segélykiáltásait és kiszabadította, ő pedig elfutott

H. Tamás csaknem félmilliós kárt okozott a rongálással. Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést kért a férfire azzal, hogy hogy a bíróság a korábbi, más ügyben kiszabott tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik