Belföld

Szentendrei csecsemőcsontok: nem lehetett megállapítani, élve vagy halva születtek a babák, lezárták a nyomozást

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Két csecsemőnek a csontjait találták meg a rendőrök 2020 március végén egy szentendrei családi ház udvarán lévő sittes zsákban. A maradványokból nem lehetett megállapítani, hogy bűncselekmény áldozatai-e, ezért a rendőrség lezárta az ügyet.

Az orvosszakértők bevonásával végrehajtott vizsgálat nem tudott egyértelmű válaszokat adni a megtalált emberi maradványokkal kapcsolatban a megtalálásuk után. Ráadásul nehezítette a nyomozók helyzetét az is, hogy információink szerint savval öntötték le a zsákban talált gyerekcsontokat az eltüntetésük előtt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2020 március végén mindenesetre emberölés miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

Megtudtuk, hogy a rendőrség végül gyanúsítás nélkül zárta le annak idején az ügyet, mert az elkészült szakértői vizsgálatok alapján sem lehetett megállapítani, hogy bűncselekmény okozta-e a picik halálát. Ezt megerősítette lapunknak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is.

Szabóné Berki Bianka szóvivő az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre küldött válaszában azt írta, hogy a maradványokból nem lehetett megállapítani azt, hogy élve vagy halva születtek-e a csecsemők, ezért gyanúsítás nélkül megszüntették az emberölés bűntette miatt elrendelt nyomozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik