Belföld

Bravúros időzítés: hírszerzőknek adott át okleveleket Szijjártó Péter

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

„Átadtuk az új Hírszerző Akadémiánk első végzőseinek okleveleit” – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Különös kihívások állnak előttünk: a járvány újabb hulláma, migráció, új világgazdasági korszak és folyamatos beavatkozási kísérletek.
Lesz dolga az újonnan végzett hírszerző kollégáknak

– írta.

A Momentum néhány órája szólította fel lemondásra a kormányt az úgynevezett megfigyelési botrány miatt. Mint ismert, magyar újságírókat, ellenzékiként beállított üzletembereket hallgattak le az NSO nevű izraeli kibercég Pegasus nevű kémprogramjával, amely okostelefonok feltörésére alkalmas. Az ellenzék közösen kezdeményezte a nemzetbiztonsági bizottság összehívását, a Fidesz azonban nem volt partner ebben. A frakció nevében Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke válaszolt a kérésre. Dióhéjban azt írta, minden párt minden titkosszolgálati információszerzésről rendszeresen értesül a parlamentben; a baloldali sajtó hírei megalapozatlanok; a nemzetbiztonsági szervek betartják a törvényeket. A kormányzat egyébként ugyanezt ismételgeti: nem tagadják, hogy bevetették a kémszoftvert és azt sem, hogy újságírókat, ellenzéki politikusokat és diákokat figyeltek meg, magyarázatuk annyiban áll, hogy minden törvényesen történt.

Kapcsolódó
Magyar újságírókat és üzletembereket figyeltek meg egy izraeli kémprogrammal
A Direkt36 szerint több minden arra utal, hogy magyar állami szervek állnak a lehallgatások mögött, a kormány cáfol.

A hírszerzők ünnepségéről Szijjártó Péter posztjában talál képeket:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik