Belföld

Az ügyészség szerint a Momentum politikusa bűncselekményt követett el, amikor bemutatta a kispesti vagyonkezelő vezetőjének spanyol villáját

Paróczai Anikó / Facebook
Paróczai Anikó / Facebook

Tavaly júniusban Kránitz Krisztián, a nemrég megszűnt kispesti Vagyonkezelő igazgatója feljelentése nyomán rabosították Paróczai Anikót, kispesti önkormányzati képviselőt, a Momentum kispest-kőbányai országgyűlési képviselőjelöltjét. A Momentum szerdai közleménye szerint Paróczait békítő tárgyalásra hívták a rágalmazás ügyében, viszont a politikus bejelentette: nem kér bocsánatot Kránitz Krisztiántól, hiszen nem követett el bűncselekményt, amikor nyilvánosságra hozta a Kránitz vagyonnyilatkozatából kifelejtett spanyol villáról szóló információkat.

Kapcsolódó
Újra nekimegy a Momentum a kispesti korrupciós botrány szocialista főszereplőinek
A Momentum megtalálta Kránitz Krisztián méregdrága üdülőjét.

A párt szerint a napokban az ügyészség határozatot hozott Paróczaival kapcsolatban a személyes adatokkal való visszaélés ügyében is. „Az ügyészség szerint a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni bűncselekmény, és az ügyet egyéves időtartamra feltételesen felfüggesztenék. Ha Paróczai egy évig a hatóság szerint példamutatóan nyilvánítja ki a véleményét, és semmilyen egyéb bűncselekményt nem követ el, akkor a lezárják az ügyet” – írta a párt.

Paróczai és ügyvédje a határozat ellen panasszal élnek. A politikus az esetet így kommentálta:

Az indoklásból nem világos – és a feljelentésből sem volt az –, hogy hogyan tudtam visszaélni NYILVÁNOS adatokkal. Átláthatósági tanácsnokként és képviselőként a munkámat végeztem: megmutattam azt a spanyol villát, amit Kránitz Krisztián «kifelejtett» a vagyonnyilatkozatából. Ahogy a magyaroknak joga van látni, hogy milyen fényűző kacsalábon forgó majorságot épít Hatvanpusztára Orbán Viktor, úgy ahhoz is joguk van, hogy lássák, milyen spanyol villát titkol előlük Kránitz Krisztián.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Paróczait azért is feljelentették, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát.

Kapcsolódó
Hír Tv: Egy zacskó fehér port lóbálva beszélt korrupciós ügyekről egy kispesti MSZP-s
A szocialista polgármester szerint hamisítvány lehet a felvétel, és „sületlenségek” hangzanak el a hanganyagban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik