Belföld

Hír Tv: Egy zacskó fehér port lóbálva beszélt korrupciós ügyekről egy kispesti MSZP-s

Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…

– értekezik egy felvételen egy zacskó kábítószernek látszó fehér port lóbálva egy férfi, akiről a Hír Tv azt állítja, Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő. Az Informátor című műsor által közzétett videón túl hangfelvételek is készültek, amelyeken korrupciós ügyekről beszélnek. Elhangzik az is, hogy vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy, „és az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza.” A Hír Tv szerint ugyancsak Lackner beszél a felvételen, aki az október 13-ai önkormányzati választáson is indul képviselőjelöltként.

Elértük telefonon Gajda Pétert, a kerület MSZP-s polgármesterét, aki azt mondta, ő nem ismerte fel Lacknert azon a felvételen. De tüzetesen át fogják nézni a felvételt a képviselővel, és ha kell, jogi lépéseket tesznek. Szerinte jó eséllyel hamisítványokról van szól.

Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle

– hangzik el a felvételen a Hír Tv szerint Kránitz Krisztiánról, aki a kerület vagyonkezelőjének a vezetője. Ő is szocialista önkormányzati képviselő, az idén már nem indul a választáson.

Gajda Péter azt mondta, hogy ő sosem hívott egyetlen MSZP-s képviselőt sem Krinyónak, így Kránitz Krisztiánt sem, és szerinte „sületlenségek” hangzanak el a felvételeken.

Kiemelt kép: Hír TV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik