Közélet

Véletlenül jelentették fel a momentumos képviselőt, aki a kispesti MSZP-sek korrupciós ügyeiről készített videót

Múlt héten számoltunk be róla, hogy feljelentették Paróczai Anikót, XIX. kerületi momentumos képviselőt becsületsértésért és különleges adatokkal való visszaélés miatt, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát.

Paróczai Anikó, kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka február elején „Kispest, Nagy Lopás” címmel indított videósorozatot, hogy a nyilvánosságra került kispesti hangfelvételeken elhangzottakról beszéljen részletesebben.

Hír Tv: Egy zacskó fehér port lóbálva beszélt korrupciós ügyekről egy kispesti MSZP-s
A szocialista polgármester szerint hamisítvány lehet a felvétel, és „sületlenségek” hangzanak el a hanganyagban.

A Momentum sajtóosztálya Paróczai rabosítása után azt írta: nem tudják pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de „becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását”. Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő vezetője, akinek a vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyolországi nyaralójáról is beszélt Paróczai.

A Borsonline megszólaltatta a momentumos politikust, akit arról faggattak, hogy miután a feljelentés miatt a rendőrségre idézték, beszélt-e Gajda Péter szocialista polgármesterrel, illetve Kránitz Krisztiánnal.

De igen, beszéltünk és Gajda Péter azt mondta nekem, hogy ez a feljelentés véletlen volt. Szerinte Kránitz Krisztián egészen véletlenül jelentett fel engem

— mondta a kispesti politikus, aki nem tudja elképzelni, hogyan lehet véletlenül feljelentést tenni.

Nem tudok másra gondolni, minthogy ezzel is jelezni akarták, hogy álljak le. Vagy másképpen fogalmazva, egyáltalán nem értékelik és nem díjazzák azt a munkásságot, amit én átláthatósági tanácsnokként folytatok

— tette hozzá.

Frissítünk!

Hétfő déli közleményében Gajda Péter azt állította: nem mondott olyan a momentumos képviselőnek, hogy Kránitz Krisztián véletlen jelentette fel. Erről bővebben itt olvashat.

Kerületeken átívelő Fidesz-MSZP összjáték rajzolódik ki a kispesti korrupciós botrány szálaiból
Gyanús közbeszerzések mutatnak kapcsolatot a baloldali Kispest és az akkor még fideszes vezetésű Józsefváros között. Az ügyben feltűnő cégek egy része a ferencvárosi fideszes parkolási biznisz egyik kulcsfigurájához kötődik.

Kiemelt kép: Paróczai Anikó/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik