Belföld

Elfogatóparancsot adtak ki a szegedi Szabó Bálint ellen

Police.hu
Police.hu
A Botka Lászlót sokat támadott, állítása szerint egyszer elrabolt szegedi politikus egy rágalmazási eljárást akadályoz a bíróság szerint.

Elég sok furcsa üggyel került már a hírekben Szabó Bálint szegedi politikus, akit még a 2018-as országgyűlési választások előtt kizártak az MSZP-ből, támadta Botka Lászlót, a párt akkori csúcsjelöltjét (sőt a választások után is folytatta ezt). Szabó aztán a Fidesszel is szembekerült a Szeviép-ügyben is magát exponáló férfi, akinek egyik érdekes hobbija, hogy forgalmas kereszteződéseket bénít meg autójával.

Később Szabó egyszerűen eltűnt, keresték a rendőrök, majd azzal állt elő, hogy őt bizony elrabolták, bár ezt nem sikerült bizonyítani. Most azzal kerül be a hírekbe, hogy a DK-hoz köthető Czeglédy Csaba ügyvéd beperelte őt is, a PestiSrácok kormánybarát portál több tagját is, mivel Szabó Botkát és Czeglédy is megrágalmazta még 2017-ben. Czeglédy szerint Szabó akadályozza az eljárást évek óta, amit azzal bizonyít, hogy most elfogatóparancsot adtak ki ellene. A Pesti Központi Kerületi bíróság végzése szerint:

Rámutat a bíróság arra is, hogy dr. Szabó Bálint Gergely I.r. [első rendű – a szerk.] vádlott az eljárás során ez idáig önként egyetlen alkalommal sem jelent meg a kitűzött tárgyalásokon, megjelenését a bíróság a vele szemben már több alkalommal elrendelt rendőri elővezetés útján tudta a bíróság biztosítani. Erre figyelemmel a bíróság azt a következtetést vonhatta le, hogy I.r. vádlott a bíróság eljárásának lefolytatását minden eszközzel megpróbálja meghiúsítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik