Belföld

Szabó Bálint: Gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam Makó irányába

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, aki egy hete, egy súlyos leleplezésként beharangozott sajtótájékoztató előtt tűnt el egy fél napra.

Szabót akkor a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság is eltűnt személyként kereste, végül a városból kivezető autópálya mellett találtak rá kihülve, hiányos öltözetben.

Szabó hétfőn egy közleményt olvasott fel a kamerák előtt. A Szegedma Hírportál videótudósítása szerint azt állította, hogy február 15-én szokásos reggeli futására indult autójával, de csak a közeli benzinkútnál megejtett vásárlására emlékszik. Hogy pontosan mi történt ezután, az nem derült ki, elmondása szerint amikor feleszmélt, este volt, és a város másik pontján találta magát.

Este nyolc óra magasságában gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába, ahova nem önszántamból kerültem. (…) Az életemet egy szolgálaton kívüli rendőr mentette meg.

Szabó azt is közölte, hogy a mentők 32 fokos testhőmérsékletet állapítottak meg nála, ezért hipotermiával, de tiszta tudatállapotban Makóra szállították. A sürgősségi ambulancián ellátták, majd még éjszaka egy rendőrautó szállította vissza Szegedre családjához.

Szabó azt mondta, azért állt ki a sajtó elé, mert aljas, rágalmazó kampány indult vele szemben, arról jelentek meg cikkek, hogy pszichiátriai gyógykezelésre szorult. A képviselő bejelentette, hogy ezért rágalmazás miatt feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik