Belföld koronavírus

Bilincsben vitték el a Szeviép-kárpótlás atyját, Szabó Bálintot egy kereszteződés közepéről

Saját személyautójával állt be az egyik legforgalmasabb szegedi kereszteződésbe Szabó Bálint független önkormányzati képviselő.

Szabó, aki korábban a Szeviép-kárpótlás kulcsfigurája volt, kedden arról beszélt, hogy szerinte teljes mértékben le kellene állítani a helyi közösségi közlekedést a koronavírus megfékezése érdekében. A Szegeder.hu szerint a Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook-oldal egy eseményt is létrehozott a teljes szegedi tömegközlekedés leállításával kapcsolatban. A leírás szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult vészhelyzetre tekintettel azonnali hatállyal kezdeményezik a teljes szegedi tömegközlekedés határozatlan időre történő leállítását.

A helyi politikus szerdán kora délután aztán aktivizálta is magát, és Skodájával akarta leállítani a forgalmat.

A város közepén, az Anna-kútnál a villamos síneken hagyott autójáról a Facebook-oldalára is kitett egy fotót.

Szabót megbilincselve vitte el a rendőrség a helyszínről. Később kiderült, hogy a hatóság bűncselekmény gyanújával őrizetbe vette a politikust. Hiába próbáltuk elérni a telefonján, nem vette fel.

Helyesbítés

Cikkünk első verziójában azt írtuk, hogy Szabó Bálintot azért szállították kórházba, hogy elmeorvosi vizsgálatot végezzenek rajta, ám az önkormányzati képviselő tudatta, hogy a hatóságok nem rendelték el elmeorvosi vizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik