Belföld

A rendőrség nem nyomoz Sinopharm-ügyben

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI
Maradnak a titkok a kínai oltóanyag-beszerzés körül.

A Nemzeti Nyomozó Iroda minden feljelentést elutasított, amely a kínai vakcinákat hazánkba juttató Danubia Pharma Kft. tulajdonosi szerkezetének tisztázására irányult – értesült a Válasz Online. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) válaszolt Tényi István beadványára, amit hűtlen kezelés gyanúja miatt tett.

Kapcsolódó
Kínai vakcinaüzlet: kiderült, kik az 55 milliárdos beszerzést végző magyar cég tulajdonosai
Árulkodó kapcsolat van a kínai vakcinák vásárlása és a botrányos lélegeztetőgép-beszerzés közt.

A korrupció elleni osztály szerint új, büntetőjogilag relevanciával bíró tényeket, adatokat Tényi beadványa nem tartalmazott, ezért nem tekintették újabb feljelentésnek. Mivel egy korábbi, azonos tartalmút már elutasítottak, így ezt már nem is kellett.

A Válasz Online szerint az ügy azért fontos, mert hiába nyilvános a Sinopharm-szerződés, azt hivatalosan továbbra sem tudni, valójában kinek hoz hasznot a kínai vakcinák behozatala. Mint korábban megírtuk, a szerződést aláíró Müller Cecília országos tiszti főorvosnak ezt tudnia kell, a törvény szerint egyébként nem írhatta volna alá a  szerződést, de közérdekű adatigénylésünkre sem adta ki az eddig titkolt adatokat.

Kapcsolódó
Hiába kértük Müller Cecíliától a Sinopharm-import fő haszonélvezőjének nevét, csak egy linket küldött
A nagy Sinopharm-üzlet hátterét előre titkosították, a tiszti főorvosnak viszont törvényi kötelezettsége, hogy megismerje, ki vagy kik állnak az importtal megbízott cég mögött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik