Belföld

Molotov-koktélokat dobált dühében az elhagyott férj

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója azt a férfit, aki Molotov-koktélokat dobált dühében, miután elhagyta a felesége. A nő pár héttel ezelőtt költözött el a közösen használt lakásukból a nagykorú lányukkal. A férfi pénteken hat darab Molotov-koktélt készített ittasan, majd elindult, hogy megkeresse a feleségét.

A hajnali órákban először egy ételszállító cég gépkocsijához, majd nem sokkal később egy másik cég utánfutójához dobott két-két meggyújtott Molotov-koktélt. Végül a megmaradt két gyújtóeszközt is használatba hozta, az egyikkel egy ház ablakát dobta be, míg a másikat pedig az ingatlan udvarán lévő szaletli mellé dobta, majd lelépett a helyszínről.

Az ingatlannál keletkezett tüzekről a szomszédaik értesítették a házban lakó házaspárt, majd együttes erővel eloltották a lángokat. A három támadási helyszínen több mint 700 ezer forintos kár keletkezett.

Mivel a gyanúsított korábban rendezett családi kapcsolatai megromlottak, ezért a magatartása kiszámíthatatlanná vált. Emiatt a férfival szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá a tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítás meghiúsítása is. Emellett a gyanúsított cselekményét sorozatjelleggel követte el, ezért megalapozottan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, így az ügyészség kezdeményezte a letartóztatását.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit. A döntés ellen az ügyész és a gyanúsított is fellebbezett, a védőnek 5 munkanap áll rendelkezésére a jogorvoslatra. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt kép: police.hu

Frissítünk!

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését. Elmondása szerint azért okozott tüzet a kiválasztott ingatlanokban, mert azt hitte hogy felesége azokban tartózkodik, csak az ott lakók ezt letagadják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik