Belföld

Tíz polgármester tiltakozik Palkovicsnál az új MÁV-menetrend miatt

Június 6-tól több magyarországi vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lépett életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok járnak. Vas Megyében két szakaszt érint közvetlenül a változás, így őrségi polgármesterek közös levelet írtak Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek, írja a vaol.hu.

Grózinger Csaba, Felsőjánosfa polgármestere kezdeményezte, hogy az érintett polgármesterek írjanak levelet Palkovicsnak, a levelet tíz polgármester írta alá, akik mind azt kérik: a miniszter gondolja át és vizsgálja felül a döntést.

A járvány miatt mindenki szót fogadott, betartottuk a korlátozásokat, az emberek otthon maradtak. Persze hogy nem vonatoztak. Most meg arra hivatkozva, hogy kevés az utas, megszüntetik a vonatközlekedést. Ez rendkívül hátrányosan érinti az őrségi embereket. Itt van egy villamosított, környezetbarát közlekedési lehetőség, most mégis buszozhatunk. Az időzítés is érthetetlen: miért a korlátozások feloldásakor és a turistaszezon kezdetén történik mindez?

– fogalmazott Grózinger.

A lap megkeresésére a MÁv közölte: a vasúttársaság a minisztériummal közösen folyamatosan figyelemmel fogja kísérni a járatok utasforgalmát, és szükség esetén felülvizsgálja majd az ideiglenes járványügyi menetrendeket, rugalmasan alakítva a kapacitásokat.

Az álláspont eljutott a térség országgyűlési képviselőjéhez is, V. Németh Zsolt az ügyben dr. Mosóczi Lászlóhoz, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárához fordult. Mint mondta, ezt Zala megyei képviselőtársa is megtette.

„A MÁV-nak minden évben sikerül rosszabb menetrendet csinálni” – harminc vonalon sorvasztják el a vasutat
Kényszerű átszállásokkal, rossz csatlakozásokkal keserítik meg a közlekedők életét a koronavírus-járványra hivatkozva szombattól. A legtöbb szárnyvonalon csak napi egy vagy két vonatpár marad. A döntés előnyeit nem látni.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik