Belföld

Videón a budapesti sorozatbetörők elfogása

BRFK nyomozói elfogták azt a két férfit, akik több budapesti lakásba is betörtek. Az egyik elkövető közel 51 millió forint értékben lopott főként ékszereket, karórákat, valamint készpénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Betörési Osztályának nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve múlt csütörtökön a Podmaniczky utca és a Ferdinánd híd kereszteződésénél megállítottak egy autót, mert a rendelkezésre álló adatok szerint annak utasai fél órával korábban a teraszajtót befeszítve betörtek egy újlipótvárosi lakásba.

A rendőrök az autó átvizsgálásakor megtalálták a feltört lakásból származó laptopot, női ruhákkal teli bőröndöt, vezeték nélküli töltőegységet és lefoglaltak olyan szerszámokat is, melyeket a páros a bűncselekmény elkövetéséhez használhatott.

A nyomozók a 32 éves budapesti L. Tamást és a 29 éves szintén budapesti V. Márkot elfogták. A lakhelyükön tartott házkutatás során nagy értékű karórák, laptopok, mobiltelefonok, ékszerek, adathordozók, fényképezőgép, fotóobjektív és egy autókulcs került elő.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfiak január közepe óta három másik budapesti lakásba is betörtek. V. Márknak egy másik, XIII. kerületi lakásbetörésért is felelnie kell az eljárás során, ahonnan közel 51 millió forint értékben lopott.

A BRFK Nyomozó Főosztály Betörési Osztály nyomozói őrizetbe vette a sorozatbetörőket. Az ügyben eljáró nyomozási bíró azonnal elrendelte a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik