Belföld

A nap legfontosabb hírei – 2018.04.09.

Híreink a választásról

Percről percre közvetítettük a választás másnapjának eseményeit, folyamatosan frissülő cikkünket itt találja. Újabb fideszes mandátum született a határon túli szavazatok miatt, tuti a kétharmad.

Ez a Fidesz országa, az ellenzéket váltották le: az Orbán Viktor vezette kormánypárt győzelme elsöprő, a minden várakozást felülmúlóan magas részvétel pedig csak növeli a kormány legitimációját.

Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej – üzeni a fideszes alpolgármester és csapata. A győzelmi mámorban igazán elengedte magát a váci fideszes alpolgármester, Pető Tibor.

Ezért húzódott órákig az urnazárás Pálffy Ilona szerint. Nem csak az ellenzéknek volt kiütés a vasárnapi országgyűlési választás: a választás lebonyolításáért felelős szervezetek is leszerepeltek.

Orban: Remélem, jól vagytok, én jól vagyok. A miniszterelnök üzent követőinek.

Vannak aggályai az EBESZ-nek a választás kapcsán: a technikai kivitelezést általában rendben találták, de nem kedvezett a környezet a tiszta versenynek.

Kovács Gergő: A taktikai szavazás tévedés, a balos sajtó propagandát tolt. Szerinte aki az ő jelöltjükre szavazott, az akkor sem választotta volna Szél Bernadettet, ha visszalépnek.

Megszólal a jobbikos, aki tegnap bekerült a parlamentbe, ma meg kiesett: ha valaki örült tegnap este a Jobbikban, az pont ő, ugyanis az országos lista utolsó befutó helyén olvashattuk nevét. Aztán ma a határon túli szavazatok összesítése után egy mandátum a Jobbiktól átcsúszott a Fideszhez, így mandátum nélkül maradt.

A DK legalább magának örülhetett: első önálló indulása után negyedik legnagyobb parlamenti pártként önálló frakciót alakíthat a Demokratikus Koalíció.

„Az egész világ a hazánkban történteken röhög” – fogalmazott a PASO egyik alapítója, aki bejelentette, hogy elhagyja az országot.

Az ellenzék megérdemelte a bukását, mi viszont megérdemlünk egy igazságosabb országot. Akkor most az van, hogy meg kell küzdenünk a szabadságért. Vélemény.

Nyolc perc alatt 9 milliárdot hozott Mészáros Lőrincnek a Fidesz kétharmada. Minden Mészáros Lőrinchez köthető tőzsdei cég részvényárfolyama kilőtt hétfőn.

Egyéb híreink

Jöhet még hó erre a nagy melegre: a mostani 25 fok és napsütés bármikor hózáporokba fordulhat.

Megerőszakolta cellatársát egy győri férfi: az aktusok után a vádlott még újra többször megütötte a sértettet.

A CEU aláírt Bécs városával: campust nyitnak az osztrák fővárosban, de továbbra is Budapestet tekintik otthonuknak.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik