Poszt ITT

Az ellenzék megérdemelte a bukását

Mi viszont megérdemlünk egy igazságosabb országot. Akkor most az van, hogy meg kell küzdenünk a szabadságért. Vélemény.

Hát igen. Két és fél millió manipulált, hírvakságban élő polgártársunk dőlt be a kormány gyűlöletpropagandájának. A Fidesznek voltak tartalékai. Az eredményeket látva a demokrácia hívei azt kérdezgetik: jaj, mi lesz itt, hogyan történhetett? És sokan latolgatják, merre és hogyan kéne elmenekülni az újra teljes legitimációt nyert diktatúra elől.

Tragédiát jelez a hétfő reggel legerősebb grafikonja
A budapesti Korrupciókutató Központ (Corruption Research Center Budapest, CRCB) publikálta a választás utáni első reggel egyik legerősebb grafikonját

Pedig nincs semmi meglepő az eredményben. Hiába szavazott több polgártársunk a Fidesz ellen, mint mellette, ha egyszer

Most akkor az van, hogy a Fidesz kétharmados kormányt alakítva megcsinálja a mérgező, eladósító és életveszélyes Paksot, végképp átalakítja az országot a maga képére és hasonlatosságára, bevezeti a rendeleti kormányzást, amiről Kövér már évek óta álmodozik, az egészségügy maradékát is szétveri, a közpénz maradékát is ellopja, az önbecsülésünk maradékát is ledarálja, a demokrácia maradékát is felszámolja, és akkor nem beszéltünk arról, hogy előveszi azt a bizonyos kétezres listát, és szó szerint leszámol mindenkivel, aki nem fúj vele egy követ.

Már ha hagyjuk. 

A hatalom – legyen bármekkora – ugyanis sakkban tartható, korlátozható, és türelmes szívós munkával le is váltható. Az pedig, hogy végre mindenki előtt nyilvánvalóvá lett: ezt nem az ellenzéki képviselőktől várhatjuk, azt jelenti:

itt az ideje, hogy az emberek tényleg a saját kezükbe vegyék az irányítást. 

Ehhez

  • fel kell ocsúdni a sokkból,
  • lerázni magunkról az apátiát,
  • megálljt parancsolni a menekülési ösztönünknek, és
  • elkezdeni kőkeményen, vagy még keményebben dolgozni, de mindenkinek, akit érdekel az ország sorsa.

Az elmúlt években sokan megmutatták, hogy van civil politizálás, és lehet eredményt elérni az utcáról is, hétköznapi emberként. Minden tiszteletem az ilyen honfitársaimé.

Nem várhatunk többé semmit felülről. Nincs számottevő, normális  ellenzék? Hát akkor csinálni kell! Ha egyszer többen szavaztunk ellenük, mint rájuk, akkor mi vagyunk többen. Nehogy már be lehessen fogni a pofánkat! Tessék népszavazásokat szervezni,  aláírásokat gyűjteni, vonulni, tüntetni, kiabálni.

Ha a parlamentben nincs ellenzék, majd lesz az utcán. Nehogy már a saját hazánkban meg lehessen minket félemlíteni!

És tényleg, miért én menekülnék? Nem én vagyok bűnöző. Magyar állampolgár vagyok, és élni fogok minden törvényes jogommal a következő négy évben. Sőt, mondok valamit: az erkölcstelen törvényeket nem fogom betartani – például,  ha korlátozni akarják a szólás és gyülekezés szabadságát, én akkor is szólni és gyülekezni fogok.

Mindent meg kell tenni, hogy a csalók, tolvajok lebukjanak, a gazemberek végre oda kerüljenek, ahová valók, hogy minden hazugság lelepleződjék,  és kiderüljön az igazság. 

De a legfontosabb, hogy a két és fél millió manipulált, hírvakságban élő polgártársunk lassacskán, lépésről lépésre felébredjen. Tehát nem gyalázni, alázni, letiltani és kitagadni  kell a fideszes szavazókat, hanem például beszélgetni velük. Akivel még lehet.

Mert ha a gyűlölködésre gyűlölködés a válasz, akkor itt tényleg mindennek vége van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik