Kultúra

„Az egész világ a hazánkban történteken röhög”

– fogalmazott a PASO egyik alapítója, aki bejelentette, hogy elhagyja az országot.

A Facebook-oldalán tett közzé hosszú nyilatkozatot a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) dobosa, dalszerzője és alapító tagja, Rácz László, amelyben leírja, hogy kilép a zenekarból és elhagyja az országot.

Megígértem, hogy egy nyilatkozatban leírom a PASO zenekarból való kilépésem miértjét. Ezt a nyilatkozatot összekötöm a…

Közzétette: Rácz László – 2018. április 9.

Bejegyzésében Rácz elárulja, már évek óta gondolkodott a kivándorláson, mígnem aztán az országgyűlési választás eredménye megadta neki az utolsó lökést:

A tegnapi “választáson” történtek miatt meghoztam a felelős döntést, emigrálunk, mert ha itt maradunk, akkor az kb. olyan lenne, mintha kizavarnám a kislányomat az autópályára játszani. Ha nem világos, amit itt leírok, kérlek, hallgassátok meg miket ígér hazánk “vezetője” a gondolkodó és művész embereknek.

Rácz szerint a PASO „nem azért jött létre hogy trendi menő zenekar legyen” és nem akartak megfelelni megfelelni „semmilyen trendnek, szájíznek, politikai nyomásnak sem hangszerelés sem szöveg és sem külső megjelenést illetően”. Ugyanakkor úgy véli, ez mára megváltozott:

Nekem olyan áron nincs szükségem arra a “sikerre”, ami mostanában elég sűrűn volt/van emlegetve a zenekaron belül. Ezért az állítólagos sikerért cserében olyan zenét kellett volna játszanom, alkotnom, ami nekem nem tetszik… Nem érdekel a hazug, uszító, szervilis lakájmédia rádiós lejátszása sem, sőt úgy döntöttem, hogy letiltom a dalaimat, ha esetleg eszükbe jutna valamelyiket lejátszani.

A zenekarból kilépéssel és kivándorlással kapcsolatban még hozzá teszi, hogy

A végső döfést az azonnali kilépésem irányában a teljes gyáva csend a hazai eseményekről és a minimális óvatos, halk felhívás ami a PASO felületen megjelent a napokban. Nagyon sok barátom, kollégám és rajongó szóvá tette, hogy tehetnénk jobban is az ellen ami történik az országunkban és tovább nem tudtam elviselni ezt a felelőtlen állapotot, mert a lelkiismeretem ezt nem engedte. Akár súlyos hátrány is érhetett volna a jövőben, ha tovább asszisztálok a hatalomnak ezzel a gyáva magatartással. Az egész világ a hazánkban történteken röhög. Szégyenlem magam.

Frissítés: a PASO itt reagált a nyilatkozatra.

Kiemelt kép: Pannonia Allstars Ska Orchestra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik