Videó

A kamupártpápa jelöltjeit üldöztük Nagykanizsán

A Családok Pártja jelöltje felháborodott, az Összefogás Párté kitálalt a 24.hu-nak. Szepessy Zsolt pártja az országos lista után járó 306 millió forintos támogatás mellé a jelöltek egymillióját is begyűjti.

Az idei országgyűlési választás nagy botránya a 2014-ből megörökölt kamupárthalom, ami – Csepel mellett – főleg a vidéki körzeteket sújtja. Csatateres körzetünkben, a zalai 3. választókerületben, Nagykanizsán és környékén is akut a probléma, 15 jelölt indul harcba a képviselőségért, kétharmaduk ismeretlen pártok színeiben. A jelentősebb pártok jelöltjeit ebben a cikkben már bemutattuk, azonban megpróbáltunk a kamugyanús aprópártok jelöltjeinek is utánanézni. Mivel a legtöbb ilyen pártnak és jelöltnek semmi elérhetősége, végül leszűkítettük a kört az eljárásokkal terhelt Szepessy Zsolt volt monoki polgármesterhez köthető párthálóra: az Összefogás Pártra, a Családok Pártjára (CSP) és a Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártjára (Medete).

Megtaláltuk az Összefogás jelöltjét, Piskor Zoltánt, aki interjút adott nekünk, és nyíltan beszélt arról, hogy a jelöltként neki járó egymillió forintot az országos listát állító pártjára bízta. Azaz az Összefogás Párt a listája után járó 306 millió forint mellé gyaníthatóan a 65 egyéni jelöltje után járó 1-1 milliót is begyűjti – miközben a négy éve felvett kampánytámogatással sem tudott elszámolni. Megtaláltuk a CSP jelöltjét, Hollender-Lukács Anettet is, akinek férje, Hollender Szabolcs a Medete színeiben indul – hasonló családi kapcsolatokból vagy másfél tucatnyit találtunk e három párt jelöltjei között:

A szemünk előtt csalják el a választást
Két és fél milliárd forint kampánytámogatást kaphatnak a kamupártok. Egy részük már most az eltűnésre készül: üres telekre és üdülőbe bejelentett pártot is találtunk a listát állítók között. Legalább 16 körzetben rokonok indultak egymás ellen.

Tanulságos videó menekülő, naivan őszinte és becsületes jelöltekkel, és azokról, akik nem veszik komolyan őket.

(Kiemelt kép: 24.hu)

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik