Belföld

Felfüggesztették az Összefogás Párt elnökének mentelmi jogát

Márton Neményi / 24.hu
Márton Neményi / 24.hu
Szepessy Zsolt ellen eljárás folyik, mert a 2014-es kampánytámogatásokkal sem tudtak megfelelően elszámolni.

Felfüggesztette Szepessy Zsolt mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság – tudósít az MTI, amely szerint egyhangú döntés született. A volt monoki polgármester az Összefogás Párt elnöke, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1. számú választókerületben egyéni jelöltként indul.

A 24.hu-n hétfő reggeli cikkünkben írtunk arról, hogy Szepessy pártjának országos listáját szombaton nem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság, formai hibákra, a pártelnök rovott múltjára és a párt csalásgyanús jelöltállításaira hivatkozva. Ugyanakkor két másik kamupárt szálai is hozzá vezetnek, ráadásul számos körzetben arra bukkantunk, hogy ezeknek a pártoknak a színeiben családtagok indulnak egymással szemben. Mindebbőszel arra lehet következtetni, hogy valós politikai célok helyett a pártoknak járó milliárdos nagyságrendű állami támogatásra akarnak szert tenni.

A mentelmi jog a képviselőjelölteket is megilleti, de Szepessy esetében a Nyíregyházi Járásbíróság kezdeményezte ennek felfüggesztését, ott ugyanis számvitel rendjének megsértése miatt folyik ellene büntetőeljárás, a 2014-es választásra felvett kampánytámogatásokkal való elszámolás szabálytalanságai miatt emeltek vádat ellene.

A választási bizottság határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik