Belföld csatatér

Uniós szaki, volt szoci gróf és egykori MIÉP-es verné meg a fideszes államtitkárt

Nagykanizsa a Fidesz egyik leggyengébb dunántúli körzete, ahol a DK és a Jobbik jelöltje esélyes arra, hogy megszorongassa Cseresnyés Pétert. Több jelölttel interjúztunk, és kiderült: politikailag szüzek és rutinos rókák is indulnak a negyedik képviselői ciklusát töltő kormánypárti államtitkár ellen.

Sikerült a 24.hu Csatatér-sorozatában csupa turbulens körzetet találnunk. Elég a budapesti belvárosra gondolni, ahol négy, nagyjából egyformán esélyes jelöltet állít szembe egymással és a Fidesszel a baloldali-liberális ellenzék, vagy Gyöngyösre, ahol kényszerből, könnyek között lépett hátra a város polgármestere, esetleg Szigetvárra, ahol a fideszest is megszégyenítő retorikájú szocialista városvezető száll ringbe a Fidesz ellen. Ehhez képest Nagykanizsán viszonylag tiszta a kép.

Találtunk egy körzetet, ahol 50% alatt van a Fidesz
Három és fél éve szoros volt a verseny a fideszes jelöltnek Nagykanizsa körzetében, pedig nem lépett vissza se a baloldali, se a jobbikos jelölt. Felmértük a csatateret a Republikonnal.

A zalai jelöltekről legutóbb akkor volt szó, amikor bemutattuk az erőviszonyokat egy cikkben és egy videóban, azóta azonban tisztult a kép. Hét jelölt támogatottságát mértünk anno, közülük öt maradt állva. Az MSZP-DK megállapodás eredménye, hogy ez lesz az egyetlen Csatatér-körzet, ahol DK-s jelölt, Horváth Jácint vezeti majd az egyesült baloldalt. Rajta kívül a Jobbik veterán politikusa, Zakó László próbálja majd legyőzni a Fidesz-KDNP négy (és nyolc) éve győztes jelöltjét, a korábbi polgármestert, jelenlegi államtitkárt, Cseresnyés Pétert. Egyelőre a kisebbek sem akarnak visszatáncolni a nagyok javára, jelöltje lesz az LMP-nek (Károlyi Attila) és a Momentumnak (Polónyi Tamás) is, elvérzett viszont az Együtt, Jellinek Jánosnak nem sikerült ötszáz érvényes aláírást gyűjtenie.

Cseresnyés Péter nem kívánt nyilatkozni lapunknak, de az összes többi jelölttel háttérinterjút készítettünk. A fideszes politikust így a fellelhető információk, a többieket az interjúk alapján mutatjuk be. Íme a jelöltek, szigorúan abc-sorrendben.

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP)

Cseresnyés Péter a visegrádi országok parlamentjei gazdasági bizottságainak találkozóján az Országházban február 8-án. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Személyes múlt: A kormánypárt jelöltje Zalaegerszegen született, Nagykanizsán érettségizett, majd a Szombathelyi Tanárképző Főiskola történelem-könyvtár szakán tanult. Először tanárként dolgozott, aztán irodavezető lett egy vállalkozásnál, majd a Nationale-Nederlanden biztosító ügynöke és csoportvezetője volt. Sűrűn váltogatta munkahelyeit: a Fundamentánál, a Westelnél, a Fair-OPT Bt.-nél és a Murányi Kereskedőháznál is dolgozott, majd jött a politika. Cseresnyés nős, egy gyermeke van. Vagyonnyilatkozata alapján egy 115 négyzetméteres társasházi lakás fele az övé, valamint kétszer 3 millió forintnyi életbiztosítása és 8 millió forintnyi államkötvénye is van.

Politikai múlt: 1998-ban lépett be a Fideszbe, 2000 óta a kanizsai csoport elnöke, 2004-től választókerületi elnök. 2002-ben területi listáról került a parlamentbe, illetve ugyanekkor a városi közgyűlésbe. 2006-ban ugyanígy jutott az Országgyűlésbe, 2010-ben viszont már egyéni körzetet nyert. Abban az évben nagykanizsai polgármesternek is megválasztották. 2014-ben is megnyerte a már kibővített méretű zalai 3-as körzetet, majd 2015-ben a kormányba is bekerült, ő lett a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. Fél évig ő volt a Mura-programért felelős miniszteri biztos is. Önálló indítványai zöme első két ciklusára esett, a 2010-14 közötti nagy törvényalkotási hajrában csak 4, a mostani ciklusban 17 önálló indítványa volt. Ellenben aktív felszólaló, az utóbbi négy évben 223-szor kért szót a parlamentben.

Erre/ezzel készül a kampányban: Nagy meglepetést valószínűleg nem tartogat majd egyik fideszes jelölt kampánya, az övé sem, központilag, odafentről döntenek az erőforrásokról és az üzenetekről. Cseresnyés gondosan moderált Facebook-oldala kiváló betekintést ad a mondandóba. Cikkünk írásakor a bejegyzései március 15-ről és arról szólnak, hogy járja a falvakat (az egész apró Csertalakosra is elment), és mindenhol azt szajkózza, alig van különbség a kommunizmus és a mostani nyugat-európai liberalizmus között, illetve migránsveszély fenyeget. A kampányban azzal mondjuk nem biztos, hogy számolt, hogy hamis aláírások miatt nyomozni fog ügyében a rendőrség.

Negyvenfős zalai falu a német álmok netovábbja
Csatatér-riport Csertalakosról, az etnikailag meglepően vegyes zalai faluból.

Véleménye az ellenfelekről: Nem igazán leltünk olyan megszólalást, ahol Cseresnyés a többi jelölttel foglalkozna, talán a sas nem kapkod legyek után alapon.

Visszalépne-e?: Kizárt.

Horváth Jácint (DK-Szolidaritás, MSZP-Párbeszéd támogatással)

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Személyes múlt: A DK jelöltje és tagja született kanizsai, aki kétdiplomás területfejlesztőként kezdett el dolgozni. Vidékfejlesztési menedzser, majd területi tervező lett, 140 milliárd forintos uniós forrás elköltését találhatta ki, az ő idején döntöttek a kanizsai városfelújításról is, ami 2015-ben ért véget, már a fideszes városvezetés arathatta le a babérokat. Horváth boldog időkként emlékszik vissza erre az érára, mert jó projekteket vittek végig, korrupciót pedig nem tapasztalt („tűzzel-vassal irtottam az ilyet”). Aztán hiába ment jól az üzlet, a Fidesz felszámolta a fejlesztési rendszert, mindenkit kirúgtak. Horváth ekkor saját, pályázatírással és -menedzsmenttel foglalkozó céget alapított, azóta is ezt viszi. Felesége és két gyermeke van, 10 és 12 évesek.

Politikai múlt: Már a területfejlesztői munkája során kapcsolatba került Molnár Csaba későbbi DK-s politikussal, majd 2014-ben lépett be a Demokratikus Koalícióba. Az MSZP sose vonzotta a belső viszonyok miatt, szerinte annak idején Gyurcsány Ferenc is ennek esett áldozatául. Az összefogás választási kudarca után döntött úgy, hogy vagy elmegy világgá, vagy marad és tesz valamit. Végül az azévi EP-választások után csatlakozott a DK-hoz. Nagykanizsán ekkor még DK-szervezet se volt, ő hozta létre, azóta is ő vezeti. Az Együttel közös listát indítottak a legutóbbi önkormányzati választásokon, Horváth be is került a kanizsai közgyűlésbe. Innentől evidens volt, hogy a DK őt jelöli majd az áprilisi választásokra, ezt már csak az MSZP torkán kellett lenyomni.

Erre/ezzel készül a kampányban: Nehéz kampányra számít, megfélemlítésekre, a pultjukhoz odamenni nem merő emberekre. A fideszes médiahenger miatt alapvetően a Facebookra akarnak építeni, de plakátolnak, szórólapokat is osztanak, kimennek falvakba. Lesz DK-s újság is a kampányra, de fórumok is akadnak majd – Gyurcsány már járt is a városban. A kampányban majd azzal jönnek, hogy Cseresnyés képviselősége alatt megrekedt Nagykanizsa, minden fejlesztést Zalaegerszegre vitt a kormány, nem jön elég beruházás ide. A falvak elöregednek, akik ott laknak, azok is a városokba járnak dolgozni, ott költik a pénzüket. Meg kéne szerinte építeni az ígért logisztikai központot, nem elengedni a Pannon Egyetem itteni campusát, rávilágítani a sok-sok meg nem valósult fejlesztésre. Ahogy mondta, „erős impulzust szeretnénk adni arról, hogy mit ígértek, és mi lett belőle: semmi”.

Gyurcsány azt álmodta, hogy Orbán volt, aztán felébredt
A DK az új Fidesz, Vonának évekig tart megbocsátani, Orbán pedig bajkeverő – Gyurcsány Ferenc fórumán jártunk egy igazi csatatéren.

Véleménye az ellenfelekről, esélyekről: Négy éve cirka 18 ezer voksot kapott Cseresnyés, kb. 12-12 ezret Zakó és a balos jelölt, az MSZP-ből az Együttbe migrált Göndör István. Most a voksok harmadolásában reménykedik Horváth. Természetesen Nagykanizsán lesz egyszerűbb megfogni a jobboldalt. Négy éve a falvak miatt nyert a körzetben Cseresnyés, mert ott konzervatívabbak az emberek, nehezebb átnyomni a baloldali üzeneteket. A Jobbik és a helyben ismert Zakó László erősek itt, részben mert Dél-Zalára már nem terjed ki az általános dunántúli jólét.

Visszalépne-e?: „A célunk, hogy a demokratikus erők győzzenek” – mondta Horváth, aki szerint az ellenzéki politikusoknak segíteni kell egymást. Arra, hogy a Jobbik javára visszalépne-e, nemet mondott, bár tudja, hogy felsőbb helyről nem lesz ilyen kérés. Amennyiben mégis lesz, és elfogadhatóak az érvek, akkor visszalép. Ha nyerne a baloldal április 8-án, akkor kizártnak tartja egy Jobbikkal kötendő koalíciót.

Egy majdnem: Fodor Csaba (MSZP)

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Cikkünk publikálásakor tehát már eldőlt, hogy Fodor Csaba nem lesz jelölt, pedig ő az MSZP zalai erős embere. De mivel Fodorral is volt egy érdekes beszélgetésünk, röviden őt is megmutatjuk az olvasóknak, hisz Horváth kampányában fontos szerepe lesz (Gyurcsány kanizsai fórumán is ott ült az első sorban, meg is lett említve).

Személyes múlt: Ügyvéd, letenyei születésű, de Bázakerettyén nőtt fel. Az egész család olajos volt, ő maga villamossági műszerész szakmát szerzett, de kis kitérő után a kerettyei olajiparban helyezkedett el. Elvégezte levelezőn a pécsi jogi szakot, majd a Molnál dolgozott jogtanácsosként, mielőtt saját ügyvédi praxist indított volna. Nős, két lánya van.

Politikai múlt: Az MSZP Zala megyei elnöke, 1994 óta tagja a kanizsai városi közgyűlésnek. A pártba megalakulásakor egyből belépett, bár a szocializmusban senki sem volt a családból MSZMP-tag. Fodor volt az országos választmány tagja is, 2010-ben országgyűlési képviselő-jelölt volt.

Erre/ezzel készült volna a kampányban: A túl sok lopásra hívta volna fel a figyelmet, na meg arra, hogy Cseresnyés négy év alatt nem csinált semmit. Ami fejlődés az elmúlt években volt, arról mind a szocialista kormányok alatt döntöttek. Fodor Murakeresztúrnál határt nyitott volna, hogy a környékbeliek könnyebben tartsák a kapcsolatot a túloldaliakkal.

Véleménye az ellenfelekről, esélyekről: A fidesz Fodor szerint nem fog simán győzni, a kétharmad tuti nem lesz meg neki.

Visszalépne-e?: Tárgytalan, hisz visszalépett. De még korábban, a visszalépés előtt azt mondta lapunknak, hogy ha egy demokratikus párt jelöltje alkalmasabb lenne, tudomásul venné. A Jobbiknak nem lépett volna vissza.

Károlyi Attila (LMP)

Fotó: lehetmas.hu

Személyes múlt: A Lehet Más a Politika jelöltje Pécsen született, de egészségügyi dolgozó édesanyja miatt hamar Nagykanizsára került a család. A kalocsai katonaév meghatározó volt, több későbbi nagykutyával volt együtt katona Károlyi (Kiss László alkotmánybíró vagy épp Toller László néhai pécsi polgármester). Pécsen elvégezte a jogot, volt itt egy ERGO nevű zenekara. Izsák Attilaként született, de 2000-ben felvette a Károlyi nevet, mert a híres grófi család leszármazottja, ami 1609-ben két ágra vált, az ő felmenői a református ágban keresendők (Károlyi Mihályról amúgy így összegezhető a véleménye: „nagy volt neki a kabát, amit felvett”). Károlyi a jog után ügyvéd lett, még a zalai kamarát is vezette, kiváló ügyvédi címet kapott, a közlekedési jog lett a szakterülete. Nem csoda, hogy ralizott és az autósport szövetség fegyelmi bizottságában is tag volt. Helytörténeti kutatásokat is végez, több könyvet írt Kanizsáról. Elvált, majd újranősült, két fia és egy lánya van.

Politikai múlt: Tagja volt az MSZMP-nek, azon belül a kanizsai reformkörnek, aminek szerinte nagy szerepe volt a rendszerváltásban. Az MSZP-ben is politizált, többször ki-belépett, 2011-ben végleg, hisz nem tetszett neki az irányvonal. Pedig állítja, Gyurcsány Ferenccel bizalmi viszonyban volt, majd amikor Gyurcsány kormányfő lett, nem foglalkozott vele. Az MSZP-t nem tartotta elég nemzeti pártnak, 1956-hoz való viszonyukat se tisztázták szerinte. Mindenesetre megtetszett neki az LMP (zöld) programja, felhívta őket, és be is lépett. A nagypolitikai kitérők és csalódások közben volt közgyűlési tag Nagykanizsán, ahogy 2010-ben polgármesterjelölt és egyéni képviselő is, utóbbi nyolc éven át.

Erre/ezzel készül a kampányban: Szerinte 12 éve csak hitegeti a Fidesz a várost, a lakosság több ezer fővel csökkent, 48 ezerre, 3400 munkanélküli van a városban, a beígért iparipark-fejlesztés sehol sem áll, nem épült biogázerőmű, Cseresnyés a városházi irodájából irányít, a Kanizsai Újság gyakorlatilag Fidesz-híradó, a városi fideszesek pedig a liberálisokat gyűlölve őrzik a pozíciójukat. A város mellett szerinte őt a falvakban is ismerik, plusz ő nagy talpas, becsönget, ahova tud, fórumozik, amikor tud.

Véleménye az ellenfelekről, esélyekről: Mint említettük, bízik az ismertségében, bár neki is van sötét folt a múltjában: a magánszámláján ügyvédi díjat találtak, aminek az irodája számláján kellett volna lenni. 500 ezer forint bírságot kapott ezért, adócsalónak nevezték, de egy közgyűlési ülésen épp Cseresnyés védte meg őt, mondván nem lett az egészből bírósági ügy. Mindenesetre a szavazatok megoszlásában reménykedik Cseresnyés, Horváth, Zakó és őközte, a közvélemény-kutatások által neki mutatott alacsony százalékokat nem hiszi el. Amúgy se Horváth, se Zakó győzelmében nem bízik. Zakóról elő is hozta a régi sztorit, miszerint 1998-as választási győzelmekor, amikor nevető harmadikként nyert, mackógatyában tévézett épp otthon, annyira nem számított a győzelemre.

Visszalépne-e?: Ha azt mondják neki fentről, simán, akár a jobbikos Zakó javára is. Hozzátette, osztja a visszalépésről Heller Ágnes által mondottakat, szóval a Jobbikkal is szövetkezni kell a Fidesz ellen.

Polónyi Tamás (Momentum)

Fotó: Facebook/ Dr. Polónyi Tamás – Momentum

Személyes múlt: Kétdiplomás a Momentum jelöltje: a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán közgazdászi, Pécsen jogi végzettséget szerzett. Mindezek mellett már érettségi után dolgozott, katonai szolgálatát a tűzszerészek között húzta le. Egy utazási irodában dolgozott, aztán a CIB, majd a Banco Popolare következett. Egy nehezebb időszak után az OTP-ben találta magát, ahol vezetői szintig ért el, később a bank montenegrói leányvállalatánál munkálkodott. Onnan hazajött, egy osztrák cégcsoport pénzügyi vezetője most. Nős, egy fia van. Felesége kanizsai, maga Polónyi is ide van bejelentve, bár a fővárosban él.

Politikai múlt: A politika világába későn csöppent bele. Montenegróban pláne nem érintették az itthoni dolgok, de amikor hazajött, rájött, hogy a politikai passzivitás nem megengedhető, és a fia korosztályának nem mindegy, hol kell élnie. A Nolimpia-kampány volt számára szimpatikus a Momentumban, közeledni kezdett hozzájuk, majd segített a gazdasági programjuk kidolgozásában. Aztán a párt elkezdett jelölteket toborozni a választásokra, ő is jelentkezett.

Erre/ezzel készül a kampányban: Polónyi állítja, előnye a hátránya: nem kanizsai, de épp ezért kívülről, objektíven tud tekinteni a város ügyeire. „A vidékkel valóban el vagyunk maradva, és pont innen szép nyerni” szerinte, pláne, hogy sokkal kevesebb erőforrása és aktivistája lesz, mint a Momentum budapesti jelöltjeinek. Célja, hogy minél több településre eljusson majd. Azt akarja elmondani az embereknek, hogy magas a munkanélküliség, Zalaegerszeget sokkal jobban fejlesztik, eltűnt az ipar a városból. Turisztikailag is fejleszteni kéne a városon, nincs elég szállás, infrastruktúra, tuningolni lehetne a csónakázótavon és egy szerény sportcsarnok is jól jönne. A város belső közlekedése is borzasztó lett a felújítások óta: sok egyirányú utca, dugók, kevés és drága parkoló.

Véleménye az ellenfelekről, esélyekről: Polónyi Cseresnyés munkáját nem kívánja minősíteni, pozitív kampányt akar. A szavazófülkében majd megítélik az emberek az elmúlt négy évet. Szerinte a Momentum be fog jutni a parlamentbe, a közvélemény-kutatók alulmérik a pártot. Nem lehet pontosan mérni egy ilyen gyorsan növekvő, új pártot, pláne, hogy a biztos szavazókat szokták mérni.

Visszalépne-e?: Ez ügyben tartja magát a párt irányvonalához. Szerinte „legyőzni a Fideszt nagyon fontos, de nem minden áron”, nem is akart a visszalépésről beszélni, hisz most a célja az, hogy az egyik legismertebb politikus legyen a körzetben.

Zakó László (Jobbik)

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Személyes múlt: „Zalainak vallom magam, engem életemből másodszor nem fognak kirobbantani Zalából” – mondta a jobbikos Zakó, aki tényleg tipikus zalai életet tudhat maga mögött. Az apja már az olajiparban dolgozott, ő maga is továbbvitte e szálat: érettségi Szolnokon, sorkatonaság Marcaliban, kőolaj- és földgázipari mérnöki, majd mérnök-közgazdászi diploma Miskolcon, első munkahely Algyőn, 10 éven át. Nős, két gyerek édesapja. 1994-ben költözött vissza Nagykanizsára, a Mol Hotels egységében dolgozott. Ezután a Kehida Termál igazgatóhelyettese lett, amit hat éven át irányított.

Politikai múlt: Zakó 1997-ben kapott egy telefont, amiben megkérdezték: van-e 200 ezer forintja kampányolni, illetve volt-e MSZMP-tag, mert ha ezekre jó választ ad, lehetne kisgazda jelölt. Mielőtt válaszolt volna, már Torgyán József színe elé vitték, sikerült is meggyőzni a ’98-as indulásról (bár a pártba nem lépett be). Meglepetés volt már az is, hogy bejutott a második fordulóba, de a győzelme pláne. Mint írtuk, nevető harmadik lett, mivel megoszlottak a balos szavazatok az MSZP-s Göndör István és az SZDSZ-es Kovács Kálmán között. A parlamentben aztán 2001-re elege lett a hozzá nem értő kisgazdákból, frakciót váltott, átült a MIÉP-be. Szívélyesen fogadták, a frakcióváltás közötti átmeneti időben, a függelten képviselőség alatt is kapott interpellációs lehetőséget. Képviselősége alatt könyvtárat és a gázközművek megszerzését intézte el a városnak elmondása szerint.

A 2002-es választáson már nem jutott be a parlamentbe, ahogy a MIÉP sem, ellenben a város közgyűlésébe később igen. 2006-ban már összeálltak a Jobbikkal, a MIÉP elkezdett szétesni, a Jobbik emelkedni, majd amikor 2008-ban megismerkedett Vona Gáborral, Zakó úgy döntött, kilép Csurka István pártjából egy udvarias levéllel. Állítólag annyira megbecsülték, hogy ő volt az első, MIÉP-et otthagyó aktív politikus, „aki a következő heti Magyar Fórumban nem volt aktív Moszad-, KGB-, CIA-ügynök”. 2009 óta az általa alapított kanizsai Jobbik-szervezet, valamint a megyei választmány vezetője, 2010-ben megyei listáról jutott a parlamentbe, ez 2014-ben országos listáról már nem sikerült.

Erre/ezzel készül a kampányban: Zakó szerint az egyik fő probléma az elvándorlás, illetve hogy rengeteg embernek kell ingáznia dolgozni más városokba, sőt országokba. Az is gond, hogy elbaltázták a belváros közlekedését, már délután 4-kor dugó van az egyirányúsítások miatt, nem elég a munkahely, rossz a szakképzés (mondjuk szerinte országosan az a duális rendszer miatt) és nincs szálláskapacitás. Zakó saját szórólappal és a jobbikos Hazai Pálya című lappal támad majd, ellensúlyozva a fideszes szócsöveket. A plakátozás nem lesz egyszerű, rengeteg plakátjukat rongálják meg. Eközben a kormányzati médiatúlsúly miatt folyton védekezniük kell a jobbikosoknak. Zakó nem tartja magát antiszemitának, rasszistának, minden embert le tud írni a tisztességes vagy tisztességtelen, okos vagy buta, szorgalmas vagy lusta tengelyen. Zakó mindazonáltal az „ősi törvény” híve, azaz mindenki maradjon ott, ahol született, nem kell migráció. A határzárnak szerinte szimbolikus értéke van, az kikerülhető, de a határőrség felállítása segítene.

„Szerintem itt van roma szavazója is a Jobbiknak szép számmal”
Jól szerepelt a Jobbik 2014-ben Zalakomárban. Az okokat kutattuk a jelentős részben romák lakta faluban. Csatatér.

Véleménye az ellenfelekről, esélyekről: Van egy munkaerőpiacért felelős államtitkár képviselő, „de Nagykanizsáról menekülnek az emberek” Zakó szerint, aki állítja, Kövér László házelnök és Cseresnyés között közvetett rokoni kapcsolat is van, ez sok mindent megmagyaráz. Mindenesetre az esélyek nem egyszerűek, az emberek fejből mondják a propagandát. Őt magát amúgy az a vád éri, hogy pártról pártra ugrál, pedig az FKGP-nek nem is volt tagja, a Jobbik mindössze a második pártja.

Visszalépne-e?: Nem.

És a kicsik

Ahogy az országban mindenhol, a zalai 3-as körzetben is sok kis párt kis jelöltje indul, tán hogy elaprózza az ellenzéki voksokat. Abc-sorrendben ők azok: Bogdán Dániel (Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt – EU.ROM), Dolmányos Szilárd József (Kell az Összefogás Párt – KÖSSZ), Gayer András (Nép Oldali Párt – NOP), Hollender Szabolcs (Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja – MEDETE PÁRT), Hollender-Lukács Anett (Családok Pártja – CSP), Hozbor Ádám (Szegény Emberek Magyarországért Párt – SZEM PÁRT), Orsós László (Magyarországi Cigánypárt – MCP), Piskor Zoltán (Összefogás Párt), Sütő Dávid (Elégedetlenek Pártja – EP), Szilveszter Nikolett (Európai Cigányok Demokratikus Pártja – ECDP). 12 jelöltnek nem sikerült a nyilvántartásba vétel, közöttük egy meglepő ember van: Jellinek János, az Együtt jelöltje. Egyes kamugyanús aprópártok jelöltjeinek, főleg a Szepessy Zsolt köré szövődött pártháló jelöltjeinek a helyszínen is utánajártunk, hamarosan nyomozós videóval jelentkezünk.

(Kiemelt kép: Besenyei Violetta/24.hu [Kanizsa Újság, Nagykanizsa.jobbik.hu])

Ajánlott videó

Olvasói sztorik