Belföld választás 2018

„Rádöbbentem, hogy migráns vagyok” – arab orvosok, akik csalódtak a Fideszben

A szigetvári kórház két orvosával beszélgettünk. A kormány retorikája szerint meg kell védeni tőlük a magyarokat, noha ők gyógyítják őket.
Korábban a témában:

Már csak azért sem tudni pontosan, hogy mennyi, muzulmán országból bevándorolt orvos és egyéb egészségügyi dolgozó tevékenykedik Magyarországon, mert ezt – szerencsére – nem tartja számon senki. De az általunk kérdezett orvosok szerint ezernél is több lehet a számuk. Tavalyelőtt az év orvosa díjat például Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kapta, aki a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főorvosa.

Az óriási orvoshiány közepette csak a szigetvári térségben szinte pillanatok alatt találtunk egy nigériai, egy palesztin, egy iráni, egy szír  és egy jemeni orvost. Miközben a környéket járva hónapok óta a tapasztaljuk, hogy masszív a „migránsoktól” való rettegés, bizony előfordul, hogy ugyanaz a bácsi, aki vadul sorosozik meg migránsozik, egy muzulmán bevándorlóhoz viszi a beteg unokáját.

A szigetvári kórház két orvosa vállalta, hogy beszél az életéről, a munkájáról, meg az érzéseiről. Mindketten Fidesz-szavazók voltak korábban, de a bevándorlóellenes gyűlöletkampány miatt nagyot csalódtak a kormánypártban.

Elkeserítőnek tartják, hogy már a gyerekek is migránsozzák egymást, sőt, Mohamed szerint a kormány e tekintetben veszélyesebb, mint a szkinhedek.

  • Dr. Jubran Jihad Abed Elhadi 2003-ban szerzett orvosi diplomát Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, jelenleg a Súlyos Agysérültek Rehabilitációs Osztálya vezetése mellett a Neurológiai Osztály kinevezett főorvosa a szigetvári kórházban
  • Dr. Shubail Mohamed Eisa Ali 1999-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. 2015- től a Szigetvári Kórház gyermekosztályáán osztályvezető főorvos.
vissza a címlapra

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.