Belföld

A nap legfontosabb hírei – 2017.12.05.

Bene Krisztián szabadlábra helyezését kérte: az orvos ügyvédje kéri a vádlott azonnali szabadlábra helyezését, mondván, minden tanút meghallgattak már, illetve próbálták elérni, hogy legalább karácsonyra hazamehessen.

Emberölés gyanúja miatt nyomoznak VV Fanni ügyében: a nőt a BRFK továbbra is eltűnt személyként keresi. Megszólalt a lány édesanyja.

Áder János professzort csinált Polt Péterből: egyetemi tanári kinevezést kapott a legfőbb ügyész, Polt Péter.

Jól teljesítettek a magyar gyerekek szövegértésből, de akadnak problémák: 50 vizsgált ország között a magyar fiatalok a 9-16. helyen végeztek, és magukhoz képest is javultak.

Gyilkosság történt az M5-ös autópályán: az ügyben emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás, miután egy ember meghalt, egy pedig megsérült.

Csak papíron kap több pénzt az egészségügyi dolgozók jó része: azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a fizetése még így sem éri el a bérminimumot, pont ugyanannyit visznek haza decemberben is, mint novemberben.

Kézilabda-vb: önbizalom-növelő győzelmet aratott a magyar válogatott: az egész találkozón briliáns formát mutató Janurik Kinga 48 százalékos hatékonysággal védett.

Magyarországra menekült tizenegy török néptáncos: tizenhatan novemberben Budapesten léptek fel, de csak öten tértek haza.

Visszavonul Hoffmann Rózsa: jelezte, hogy nem politizál tovább, ha betölti 70. életévét.

A végén még Kim Dzsongun lesz az év embere: Az amerikai Time magazin helyi idő szerint szerdán reggel hirdeti ki, hogy 2017-ben ki befolyásolta a leginkább a világot.

Az Eximbank stafírozza ki Gyurcsány egykori kincstárnokát: a Magyar Export-Import Bank Zrt. kuncsaftja lett egy olyan cég, amelyik a világra szóló offshore-botrány máltai szálában bukkant fel.

Interjú

Ördög Nóra szerint természetellenes elvárni, hogy ne mutassuk meg a gyerekünket: úgy gondolja, vannak kulturális hiányosságai, de jó mentora van.

Nánási Pál úgy érezte, kihasználja az ázsiaiak szegénységét: vloggerkedésről, gyereknevelésről és apaságról is kérdeztük.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik