Belföld
Budapest, 2017. november 21.
Polt Péter legfõbb ügyész (j) éves meghallgatásán az Országgyûlés igazságügyi bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. november 21-én. Mellette helyettese, Belovics Ervin.
MTI Fotó: Kovács Attila

Áder János professzort csinált Polt Péterből

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2017. 12. 05. 12:25

A hétfői Magyar Közlönyből kiderült, hogy egyetemi tanári kinevezést kapott a legfőbb ügyész, Polt Péterírja a zoom.hu.  Egyedül a köztársasági elnök adományozhat egyetemi tanári címet, Áder János pedig gond nélkül meg is tette ezt.

A kinevezést az teszi pikánssá, hogy nyáron megírtuk, hogy az ELTE ÁJK Kari Tanácsa nem szavazta meg Polt egyetemi magántanári címét.

AppleMark
Polt surranópályán sem lett professzor, az ELTE tanárai megtorpedózták
Egyetemi magántanár lehetett volna a legfőbb ügyész, csak így nevezhetik profnak. De a Kari Tanácsot megosztotta a javaslat.

Polt 1980-ban diplomázott az ELTE jogi karán, 1985-ben egyetemi adjunktus lett, 2006-ban címzetes egyetemi tanár, 2011-ben megszerezte a doktori, azaz Ph.D. címet, 2012-ben pedig docens lett. Professzori címre azonban eddig nem volt jogosult, mert hiába habilitált, nem oktatott főállásban.

Áder Jánosnak hála, most minden akadály elgördült azelől, hogy a volt Fidesz-tag legfőbb ügyész használhassa ezt a titulust. Igaz, a köztársasági elnöknek már csak bólintania kellett, miután most az ELTE helyett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen próbálkozott Polt, ahol a Szenátusa egyhangú javaslatára, a Magyar Akkreditációs Bizottság egyetértésével terjesztette fel egyetemi tanári kinevezésre Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Kiemelt kép: Polt Péter legfőbb ügyész éves meghallgatásán az Országgyûlés igazságügyi bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. november 21-én. Mellette helyettese, Belovics Ervin.
MTI Fotó: Kovács Attila

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.