Videó

Ezzel a trükkel 10 havonta megspórolhatsz egy havi BKK-bérletet

Egy rövid kalkuláció, csak el kell olvasni a szolgáltatások apró betűit, és eléd tárul néhány klassz megoldás a hétköznapokra. Egy pénzügyi trükkel szolgálnánk most: ha előre veszed negyedévenként a BKK-bérletet, akkor 10% marad a zsebedben. Mutatjuk, hogyan.

Egy felnőtt havi BKK-bérlet most 9500 forintba kerül. A negyedéves bérlet három hónapra szól, annak az ára 28 500 forint. Ha a három darab 9500 forintos havi bérletet összeadjuk, akkor pont 28 500 forint jön ki, vagyis látszólag nem nyerünk semmit azzal, hogy előre megvesszük a drágábbat. Akkor mi a trükk? Hát az, hogy a negyedéves bérlet nem három hónapig, hanem a kezdődátumot követő 100. napon hajnali 02 óráig érvényes, amint ez a BKK oldalán olvasható. Csupán a 100. napi lejárati napokat kell mindig figyelni és feljegyezni.

Három negyedéves periódus alatt összesen 300 napig lesznek érvényesek a bérletek, és a három negyedéves bérlet együttes ára (3*28 500 Ft) 85 500 forint lesz, míg ha ez idő alatt havi bérlettel jártál, akkor a 300 napra 10 darab harminc napos bérletet kellett megvenned, összesen 95 000 forintért. A különbség 9500 forint, ami pont egy havi bérlet ára, vagyis ezzel a trükkel 10 hónap alatt csak kilenc bérlet árát költöd el. Ekkora mértékű, 10%-os megtakarítást ekkora időtávon nem fogsz tudni elérni a bankban – mondja a trükk ötletgazdája, Fa Kinga, akinek a számításai szerint ez a kedvezmény ugyanúgy kijön a diák és a nyugdíjas bérletekre, így tehát bátran ajánlhatod ismerőseidnek a dolgot.

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik