Belföld

Az iszaptározók sem károsodtak

A szombat esti, 4,7-es erősségű földrengést nem okozott kárt az Komárom-Esztergom megyei veszélyes ipari üzemekben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kiemelt figyelmet fordított a megyében működő veszélyes ipari üzemeknek minősülő – SEVESO hatálya alá tartozó – veszélyes ipari üzemekre, a megyében található iszap- és zagytározókra, illetve mindazon kritikus infrastruktúra elemekre, amelyek a lakosság ellátásában döntő fontossággal bírnak.

A SEVESO uniós jogszabály hatálya alá tartozó üzemek épületeiben, technológiákban az üzemszerű működésben nem okozott károkat a földrengés. Még az éjszaka folyamán megvizsgálták valamennyi iszap- és zagytározót a bányakapitányság szakembereivel. A vizsgálatokat vasárnap délelőtt fejezték be, és megállapították, hogy a tározókban sem keletkeztek károk. A lakossági ellátásban (víz, gáz, villamos energia) sem volt fennakadás.

Személyi sérülés nem történt az országban az esti földrengéssel összefüggésben, továbbá lakosságvédelmi intézkedésre sem volt eddig szükség – áll az OKF közleményében.

A szombaton az esti órákban történt földrengés epicentruma a Komárom-Esztergom megyei Oroszlány körzetében volt, mely számos településen éreztette hatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik