Belföld

Horváth Csabának is volt “Horváth Évája”?

Horváth Csaba tanácsadója nemrég még egy érdemi munkát nem is végző cég vezérigazgatója volt.

A Magyar Nemzet szerint nem Hagyó Miklós sajtósa volt az egyetlen városházi alkalmazott, akit MSZP-s főnökének köszönhetően fővárosi cégben is foglalkoztattak. Horváth Csaba, a szocialisták másik volt főpolgármester-helyettesének tanácsadója a közelmúltig a Fővárosi Egészségközpont Egészségügyi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztját is betöltötte.

Bartosné Póczos Marianna munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntette meg múlt héten a Fővárosi Közgyűlés. A Horváth Csaba nevéhez köthető budapesti egészségügyi modell keretei között létrejött intézmény 2008 végén alakult, de érdemi munkát azóta sem végzett. A közgyűlés január 28-án úgy döntött, hogy az egészségközpontnál indított revizori vizsgálat végéig felfüggeszti az egészségközpont működését, és az intézmény 434 millió forintos alaptőkéjét is zárolja.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a távozó vezérigazgató 2008 óta a városházán is fontos pozíciót töltött be: Bartosné a Főpolgármesteri Hivatal humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodáján, majd megszűnése után az egészségügyi ügyosztályon is Horváth főtanácsadójaként dolgozott. A lap értesülését Szilágyi Ildikó, a hivatal személyzeti, oktatási és munkaügyi ügyosztályának vezetője is megerősítette, és közölte, hogy Bartosné kinevezése 2008. szeptember 16-tól határozott időre – a főpolgármester megbízatásának idejéig – szól.

Horváth Csaba alaptalan, gusztustalan politikai indíttatású vádaskodásnak tart a Magyar Nemzet cikkét. Közleményében azt írja: “a Főpolgármesteri Hivatal egyik megbecsült köztisztviselőjét, Bartosné Póczos Mariannát és személyemet hazug módon, rejtett, kettős foglalkoztatással vádolnak. Felháborító, hogy egy kiváló közgazdásszal kapcsolatban azt sugalmazza a Magyar Nemzet, hogy el nem végzett munkáért vett fel fizetést”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik