Advent

Norvégia ajándék karácsonyfát küldött Londonnak, a kinézetén lepődött meg mindenki

Christoffer Andersen / NTB / AFP
Christoffer Andersen / NTB / AFP

Ajándék lónak ne nézd a fogát, tartja a híres mondás, de vannak kivételes esetek, amik mellett nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni.

A Mirror cikke szerint Norvégia 1947 óta minden évben ajándékoz egy fenyőfát az Egyesült Királyságnak a II. világháborúban nyújtott segítségért hálául, amit karácsonyfaként állítanak fel a londoni Trafalgar-téren. Csakhogy a tavalyi után idén is eléggé megsínylette a hosszú utat a fa, ami első ránézésre nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek.

A közösségi médiában terjedő fotókon jól látszik, hogy a fa olyan, mintha több ága hiányozna vagy beteg lenne. A kommentelők közül valaki azt kérdezte, hol van a másik fele, míg valaki viccesen kijelentette,

Ryanair gépen szállították kézipoggyászban.

Ahogy tavaly, úgy idén is felmerült a kérdés sokakban, mi rosszat tettek Norvégiának, hogy ilyen rossz állapotú fát kaptak ajándékba a britek.

Vélhetően egyébként semmilyen rossz szándék nincs mögötte, hiszen a fa kivágásakor készült fotók alapján a növény akkor még teljesen jól mutatott és tényleg csak a szállítás tehetett benne károkat.

Kapcsolódó
Ütős lett a karácsonyi reklámfilm, ami az energiaválságot helyezi középpontba
Az összetartozás garantálja, hogy senki és semmi ne vegye el tőlünk a karácsony örömét. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik