Az ünnepi ebéd, vacsora elkészítése több órás konyhai munkát, sütést, főzést jelent többnyire. Nem mindegy ilyenkor sem, hogy mennyit fogyaszt a tűzhelyünk. Ha néhány dologra odafigyelünk, akkor érezhető megtakarítást érhetünk el – hívja fel a figyelmet a Tigáz.
- Figyeljünk rá, hogy főzésnél és sütésnél a gázlángot minden esetben akkorára állítsuk be a gáztűzhely szabályozó gombjaival, hogy a láng ne legyen nagyobb az edénynél. A gázláng ugyanis a legtöbb hőt a lángcsúcsnál adja át.
- Ha az étel felforrt, azonnal állítsuk a gázcsapot takaréklángra. Így gázt takaríthatunk meg. Az étel pedig továbbra is fövésben marad és nem fut ki!
- A gáztűzhelyeket rendszeresen tisztítani kell. Időnként le kell emelni az égőfedőket, és el kell távolítani a szennyeződéseket (persze érdemes a tűzhely egyéb részeit is tisztán tartani). Így nemcsak a sütés és főzés válik könnyebbé a karbantartott, jobban szabályozható készülékeken, hanem a gázfogyasztással is tudunk takarékoskodni.
- Ha a gáztűzhely erősen kormoz a főzésnél, hívjunk szerelőt, mert a készülék beállításra szorul. A javítás után az égés hatásfoka is nagymértékben javulni fog, ami megtakarítást eredményezhet.