Tudomány zöldövezet

Trágárkodással hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra

Bill Nye népszerű amerikai tudományos tévés személyiség különös módszert talált arra, hogy rámutasson az éghajlatváltozás veszélyeire – írja a The Guardian. Bár a 63 éves Nye alapvetően visszafogott stílusáról és gyermekeknek készített műsoráról ismert, amikor a globális felmelegedésről van szó, elveszti az önkontrollt, és nem éppen gyermeki fülnek való szavakat használ.

A tévés vasárnap John Oliver Last Week Tonight című késő esti talkshow-jában tűnt fel egy olyan műsorrészben, amelyben a klímaváltozásról beszéltek, és felhívták a figyelmet az Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselő által támogatott környezetvédelmi tervre.

Az adásban Nye több alkalommal is elsütötte az angol fuck szót, többek közt azt is kijelentette:

A század végére, amennyiben a kibocsátás tovább nő, a földi átlaghőmérséklet újabb 4-8 fokkal emelkedhet. Ezzel azt akarom mondani, hogy a bolygó kibaszottul lángol.

Nye szerint felnőtt emberként cselekednünk kell.

Nye a későbbiekben azt is elmagyarázta, hogy a fosszilis energiahordozók elhagyásával hogyan csökkenthetjük az éghajlatváltozás hatásait, emellett további szórakoztató kísérletekkel is érzékeltette a jelenlegi helyzet súlyosságát.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik