Foci

Király: Engem sosem kellett kétszer hívni

Király Gábor immár a magyar válogatott történetének korrekordere, és amennyiben pályára lép a finnek elleni Eb-selejtezőn, úgy a szereplések tekintetében utoléri az örökranglista második helyén álló Fazekas Lászlót.

A Fulham magyar légiósa – aki 1998 márciusában, az Ausztriát 3-2-re legyőző gárdában mutatkozott be – eddig 91-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, és közel jár hozzá, hogy Bozsik József után ő legyen a második a rangsorban, ami a fellépéseket illeti.

 Fotó: MTI

“Nem számolgatok, mindig is a következő meccsekre koncentrálok. A válogatottban megtiszteltetés pályára lépni, engem sosem kellett kétszer hívni” – nyilatkozott a kapus a Blikknek. “Azt persze én sem tudhatom, hogy mit hoz a jövő, de van sok jó fiatal kapusunk, kétlem, hogy az első helyre odaérnék.”

Dárdai Pál úgy fogalmazott, szerencsés és egyben nehéz helyzetben is van, mert kiváló kapusai közül csak egyet vethet be a finnek ellen. Mint a kapitány elmondta, Dibusz Dénes kiváló teljesítményt mutatott be Feröer ellen, Király Gábor még jobbat Bukarestben, Bogdán Ádám pedig remekel a klubjában, arra azonban nem tért ki, ki áll majd a kapuban a péntek esti Eb-selejtezőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik