Tudomány

Raszputyin 30 centis péniszének nézték a tengeri herkentyűt

A részeges, szexfüggő orosz kalandor a cári családon keresztül az egész birodalomra, közvetve Európa történelmére is hatással volt. II. Miklósnak írt levelében előre megjósolta saját halálát, és a dinasztia bukását:

Amikor a harang háromszor megkondul majd, Felséged tudni fogja, hogy engem meggyilkoltak. Ha egy közember keze által fogok elpusztulni, utódaiddal egyetemben még hosszú évszázadokig fogsz uralkodni Oroszországban; de ha gyilkosaim a Te fajtádból kerülnek ki, családoddal együtt Oroszország népének áldozatává leszel!

Elpusztíthatatlannak tűnt

Márpedig gyilkosai főnemesek voltak. A részleteket itt olvashatja, a lényeg, hogy 1916 decemberében a szerzetessel először ciánnal bőven megszórt süteményt etettek, mérgezett bort itattak, de hatástalan maradt. Ezután szíven lőtték, de mint egy rossz horrorfilmben Raszputyin ezután is felállt, és menekülni próbált.

Két lövés célt tévesztett, majd két találat után már a földön maradt. Ekkor kezeit hátrakötözték, vastag szőnyegbe csavarták és a jeges Névába hajították egy léken keresztül. Később a boncolás megállapította, még ekkor is életben volt, halálát végül a fulladás és a jeges víz okozta.

Férfiasságát múzeumban őrzik

Egyes vélemények szerint a férfit a gyilkosai kasztrálták is, ám a hivatalos boncolási jelentés érintetlen genitáliákat említ – írja a Múlt-kor.hu. Az 1920-as években aztán a párizsi orosz emigrációban feltűnt Raszputyin pénisze, amelyet egy fadobozban tartottak nagy becsben. Raszputyin lánya, Marija ezt felfedezve magának követelte a testrészt, és egészen 1977-es haláláig őrizte.

Wikipedia
Wikipedia

Egy nem sokkal később tartott aukció során derült ki, hogy ez valójában csak egy tengeri élőlény darabja volt. 2004 óta aztán a szentpétervári erotikamúzeum kollekciójának lett a kincse Grigorij Raszputyin „igazi”, tartósított, mintegy 30 centiméteres hímtagja. A múzeum tulajdonosa egy ismeretlen francia gyűjtőtől vásárolta meg 6600 euróért.

Természetesen nem lehet bizonyítani, hogy a testrész az orosz misztikusé volt – teszi hozzá a történelmi portál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik