Tudomány

8,5 tonnával kevesebb hulladékot termelt a Kolbászfesztivál

8,5 tonnával kevesebb hulladék keletkezett a hétvégi, 17. alkalommal megrendezett Csabai Kolbászfesztiválon. A kiemelkedő eredmény főképp a visszaváltható öko-barát repoharaknak köszönhető.

Az ízletes kuriózumokat felvonultató Csabai Kolbászfesztiválon mindenki kizárólag az újrahasznosítható öko-poharakban kapott frissítőkkel kísérhette a fűszeres hungarikumokat. Ezzel nemcsak a pohár előnyeit használhatták ki ismét a résztvevők, de környezetünket is jobban megkíméltük, közel 8,5 tonna hulladékkal kevesebb szemét termelődött.

Kiss Gábor, a Stack-Cup közép-európai vezetője szerint: “Ismét bebizonyítottuk, hogy a Stack-Cup repohárnak igenis helye van minden magyar fesztiválon, és érdemes odafigyelni a környezettudatos megoldásokra is, hiszen a praktikusan egymásba fűzhető poharakra rengetegen voltak kíváncsiak.

A fesztiválok tekintetében nagyon fontos a környezettudatosság, hiszen az idei nyári fesztiválszezont követően már tonnában mérhető a fel nem használt hatalmas szeméttömeg. A környezetkímélő megoldásoknak és a visszaváltható poharaknak köszönhetően 2013-ban a keletkező hulladék mennyisége 15 tonnával kevesebb az előző szezonhoz képest, amely megközelítőleg 50-70%-os csökkenést jelent. A felhasználói tapasztalatok szerint ugyanis a közönség hazaviszi és otthon is használja a poharakat, vagy visszaváltja azokat, de semmiképpen sem dobja el őket.

Az Egyesült- Államoktól Európáig egyre népszerűbb Stack-Cup repoharak egyedi kialakításának köszönhetően már számos alkalommal bizonyítottak hazánkban is, többek között a VOLT Fesztiválon, a Mastercard Balaton Sound-on, a Campus Fesztiválon, az EFOTT-on és a Rockmaraton is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik