Tech

Így töltheti le a Windows 10 legújabb nagy frissítését

A Lenovo szivárogtatta ki véletlenül szeptember elején, hogy mikor jelenik meg a Windows 10 nagy őszi frissítése, ezután pedig a Microsoft is megerősítette a dátumot: október 17-től tölthető le az Őszi Alkotói Frissítés (Fall Creators Update).

A cég viszont a tavaszi Alkotói Frissítéshez hasonlóan csak fokozatosan teszi elérhetővé az automatikus frissítést, a felhasználók egy részének akár csak hetek múlva fog előugrani az értesítő.

Forrás: AFP

A Microsoft szóvivőjének elmondása szerint a csomag első körben a „kompatibilitás legfelsőbb szintjével rendelkező”, majd idővel minden 500 millió Windows 10-et futtató eszközre megérkezik. Előnyt jelent az is, ha az 1703-as tavaszi Alkotói Frissítés fut a gépen, a későbbi fázisokban kerülnek sorra az előző verziókat, például az Anniversary Update-et használó eszközök.

A frissítést manuálisan persze már most is letölthetjük, de ezt a megoldást csak haladó felhasználóknak ajánlja a Microsoft. A telepítés megkezdéséhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni a Microsoft hivatalos oldalán található ezen linkre, majd az Update Now gombra kattintani.

Ezt várhatjuk az őszi csomagtól

Ahogyan az áprilisban kigördült Alkotói Frissítés, az őszi kiadás is számos újdonságot hoz.

Játékmód: A rég várt fejlesztés a folyékonyabb játékélményt próbálja szolgálni azzal, hogy a rendszer energiaforrásait hatékonyabban kezeli és osztja el. A játék közben futó Skype, vagy Spotify így kevésbé fogja majd vissza a játék teljesítményét.

A Microsoft stylusának technológiája, a Windows Ink is több hasznos funkcióval bővül: például egyenes vonalakat húzhatunk majd vele a PDF fájlok szerkesztésekor, és a Surface Pennel is aláírhatunk egy dokumentumot.

Nemsokára jön a Windows 10 következő nagy frissítése
Október 17-én támad a kevert valóság.

A One Drive felhős tárhely is átalakul, az új on-demand rendszernek köszönhetően hozzáférhetünk az összes felhőben tárolt fájlunkhoz a konkrét eszközre való szinkronizálás nélkül is.

Ezen felül olyan apró fejlesztések jönnek még, mint a szemmozgáskövetés, és az újratervezett fotók Photos alkalmazás, vagy az univerzális vágólap, amivel szövegeket és képeket másolhatunk Windows 10-es eszközről, hogy azt beillesszük iPhone-ra, vagy androidos telefonra.

Az Idővonal nevű fejlesztés pedig szemléletes módon, egy idővonalon csúsztatva tájékoztatja a felhasználót arról, hogy milyen tevékenységei voltak a múltban, így akár a korábban szerkesztett fájljaihoz, megnyitott alkalmazásaihoz vagy weboldalaihoz is könnyen hozzáférhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik