Tech

Nemsokára jön a Windows 10 következő nagy frissítése

A berlini IFA alatt a Lenovo véletlenül kiszivárogtatta, hogy mikor jelenik meg a Windows 10 nagy őszi frissítése, ezután pedig maga a Microsoft is megerősítette a dátumot: október 17-én érkezik az Őszi Alkotói Frissítés (Fall Creators Update).

Ahogyan az áprilisban kigördült Alkotói Frissítés, az őszi kiadás is számos újdonságot hoz arra az 500 millió PC-re, amin már a Windows 10 fut.

Még pár óra, és jobban fogja szeretni a Windowst!
Ismét hatalmas frissítést kap a Microsoft operációs rendszere, van minek örülni.

A leginkább várt újdonság a Windows Mixed Reality (Kevert valóság), amit az októberben érkező olcsó kevert valóságos szemüvegekkel használhatnak majd a hétköznapi felhasználók.

De mi is az a kevert valóság? Egy olyan megoldás, ami a kiterjesztett (AR) és a virtuális (VR) valóságot egyesíti. Azaz látjuk a valódi környezetünket, de az kiegészül virtuális elemekkel, amikkel interakcióba léphet a felhasználó. Az alábbi videó segít ezt könnyebben megérteni:

A redmondiak az IFA-n árulták el azt is, hogy október 17-én jelennek meg a Lenovo, a Dell, az Asus, az Acer, a HP eszközei is 300 dolláros kezdőáron. Ezek közül az Asusé a legdrágább eszköz, amit végül csak jövőre dobnak piacra.

Iszonyat menő az Asus kevert valóságos szemüvege
A Microsoft a hétköznapi felhasználókhoz is szeretné eljuttatni a kevert valóságot.

Ezt várhatjuk még az őszi csomagtól

Játékmód: A rég várt fejlesztés a folyékonyabb játékélményt próbálja szolgálni azzal, hogy a rendszer energiaforrásait hatékonyabban kezeli és osztja el. A játék közben futó Skype, vagy Spotify így kevésbé fogja majd vissza a játék teljesítményét.

A Microsoft stylusának technológiája, a Windows Ink is több hasznos funkcióval bővül: például egyenes vonalakat húzhatunk majd vele a PDF fájlok szerkesztésekor, és a Surface Pennel is aláírhatunk egy dokumentumot.

A One Drive felhős tárhely is átalakul, az új on-demand rendszernek köszönhetően hozzáférhetünk az összes felhőben tárolt fájlunkhoz a konkrét eszközre való szinkronizálás nélkül is.

Ezen felül olyan apró fejlesztések jönnek még, mint a szemmozgáskövetés, és az újratervezett fotók Photos alkalmazás, vagy az univerzális vágólap, amivel szövegeket és képeket másolhatunk Windows 10-es eszközről, hogy azt beillesszük iPhone-ra, vagy androidos telefonra.

Az Idővonal nevű fejlesztés pedig szemléletes módon, egy idővonalon csúsztatva tájékoztatja a felhasználót arról, hogy milyen tevékenységei voltak a múltban, így akár a korábban szerkesztett fájljaihoz, megnyitott alkalmazásaihoz vagy weboldalaihoz is könnyen hozzáférhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik