Tech

Érdekes meglepetéssel jön az új Apple Watch

Egyes források szerint idén új típus érkezik az Apple Watch-ból, ami a korábbi verziókkal ellentétben már iPhone nélkül is teljes értékű mobileszköz lesz, hiszen magától kapcsolódik majd a mobilhálózatra.

Az Apple 2015 áprilisiában dobta piacra okosórájának első generációját, majd 2016 őszén érkezett a második hullám, Series 2 névvel. Ezek a típusokat főleg azért érte kritika, mert a használatukhoz szükséges volt egy iPhone: az órák csak az almás cég telefonjával összekötve voltak képesek még az az olyan alapvető funkciókra is, mint a különböző értesítések megjelenítése.

Ennek viszont úgy tűnik most vége, hiszen a Bloomberg információ szerint az Apple még idén pacra dob egy olyan új típust, amit önmagában is képes lesz internetkapcsolatra, azaz olyan technikával lesz felszerelve, aminek köszönhetően képessé válik arra, hogy kapcsolódjon az LTE hálózatokra.

Kiszivárogtak továbbá olyan információk, hogy az önálló netkapcsolathoz szükséges chipet az Intel gyártja az Apple számára (a Qualcomm-mal történt összezörrenés után ez nem meglepő), illetve egy másik forrás azt is tudni véli, hogy az új Watch nemcsak a technikai jellemzőit illetően lesz előrelépés a korábbi modellekhez képest, de dizájnban is, hiszen a „harmadik generáció” teljesen új külsőt kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik