Mobil

A Huawei nagyon közel került ahhoz, hogy letaszítsa az Apple-t

Gyorsan tör felfelé a Huawei, a jelenlegi harmadik legnagyobb okostelefongyártó egyre jobban közelít a második helyen trónoló Apple-höz. Ezért is múlik sok minden az ősszel érkező iPhone 8-on.

Az elmúlt évtizedben az iPhone sikerének köszönhetően az Apple megszilárdította helyét a világ második legtöbb készüléket eladó telefongyártójaként, de ez most megrendülni látszik. Míg az almás cég eladásai relatíve lassan növekedtek az utóbbi években, addig a kínai cégek gyorsan törnek felfelé. Közülük is a Huawei fenyegeti leginkább az Apple helyét.

A Canalys elemzőcég legfrissebb adatai szerint az Apple eladásai mindössze 2 százalékot nőttek 2017 második negyedévében az előző évhez képest. Ezzel szemben a Huawei 38 millió eladott eszközzel 20 százalékot nőtt, ezzel közel kerülve az Apple 41 millió eladásához.

Ahogy a cég infografikáján is látható, az első helyen magasan trónoló Samsung (79 millió eladott eszköz) szintén nem könyvelhetett el nagy növekedést, míg az olyan ázsiai cégek, mint az Oppo és a Xiaomi 44%-ot és 52%-ot ugrottak.

Forrás: Canalys

Összességében 340 millió okostelefon kelt el 2017 második negyedévében, ezzel pedig 4 százalékot nőtt a globális piac.

Hogy az Apple-t megfosztják-e az ezüst medáltól, az nagyban múlik majd az ősszel érkező iPhone 8 sikerén is, ami várhatóan többek közt széltől-szélig kijelzőt, vékony kávákat, egy új arcszkennelő technológiát, és fejlettebb kamerát kaphat. Ha annyira beválik a mobil, amekkora a körülötte felfokozott várakozás, hatalmas lökést adhat az almás cégnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik