Tech

A legmenőbb fűnyíróval bármit rajzolhatunk a gyepre

Semmiképp sem akarunk senkit rávenni, hogy nemiszervet rajzoljon az idegesítő szomszéd füvére, csak úgy ártatlanul szólunk, hogy most van erre egy speciális kütyü.

Okostelefon, oksóra, okostévé, okosbármi – rendben, ezt már kezdjük megszokni. Viszont még mindig van egy csomó olyan eszköz, amivel mintha nem haladna előre a tudomány. Ilyen például a fűnyíró: van belőle erősebb, meg távirányítós, és olyan is, amin több fokozatban szabályozhatjuk a fű magasságát, de ennyi. Viszont a techrovatban a The Verge cikkét olvasva egyértelművé vált, mire akarjuk költeni a fizetésünket jövő tavasszal, mert most már igenis van okosfűnyíró, amivel azt rajzolunk a kert zöld borítására, amihez csak kedvünk támad.

A Tokiói Egyetem kutatóinak csodálatos munkája lehet, ha olyasmiken törhetik a fejüket, mint a nemrég bemutatott csodafűnyíró. Már a neve is megér egy misét, bár a szóvicceket kevéssé kedvelő kollégák most minden bizonnyal egyéb kerti szerszámokkal fognak közeledni felém, de akkor is leírom.

Grassfiti. Tetszik érteni, grass, mint fű, és graffiti.

Ez az eszköz ugyanis arra képes, hogy a számára megadott rajzot vagy formát a fűnyírás közben a fűbe vágja. Apró kései mindenhol egy irányba hajtják a fűszálakat, kivéve ott, ahol a rajz vonalai találhatóak, itt ugyanis az ellenkező irányba nyomják le őket. Ezáltal egy kicsit domborműre emlékeztető módszerrel megjelenik a fűben a rajz.

A 16 szervómotorral hajtott Grassfiti önmagában kicsi, de aki épp egy focistadion füvét szeretné megdizájnolni (igen, most egy pillanatra Felcsút felé néztünk), az több ilyen fűnyírót is összeköthet, a mintát pedig részletekre vágva adagolhatja a gépekbe, így ezek egymás mellett haladva rajzolják bele a végső ábrát a fűbe.

Sajnos azonban a Grassfiti egyelőre csak kísérleti projekt, sorozatgyártott, megvásárolható változata egyelőre nincs. De a fűnyíró-szezonig van még idő, szóval várjuk szeretettel. Ja, és mellesleg ugyanezek a japán kutatók egy kárpittisztítóba szerelt változatot is készítettek, amivel a szőnyeg szálait ide-oda hajtogatva rajzolhatunk péniszt… izé, valami kedveset “felebarátaink” padlózatán.

Végezetül jöjjön a Grassfiti működését bemutató videó. Mi is nehezen hisszük, de ez van, a dolog működik. Köszönjük, Tokiói Egyetem, az életünk immár teljes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik