Tech

A mobilpiacot már letarolta, most laptoppal bővít a Xiaomi

Az okostelefonok piacán mára szabad szemmel is jól látható gyártóvá fejlődött Xiaomi már a második laptoppal támad.

A kínai Xiaomi az a cég, ami elég rendesen végiggyalogolt a piacon, hiszen jött az okostelefonjaival, és olyan alternatívakén jelent meg a szegmensben, ami ár és érték arányban igencsak meggyőző tudott és tud azóta is lenni, ezzel pedig mostanra jelentősen kinőtte magát. A világ okostelefon-felhasználói mellett a szakértőket, és persze a komoly múlttal rendelkező versenytársakat is meglepve váltak néhány év alatt a sok ismeretlen, kínai klóngyártó közül olyanná, ami a legnagyobb neveket is megszorongatja saját márkáival. Márpedig egy cég sikere nem működhet hosszabb távon úgy, hogy “ráül az eredményre”, hanem folyamatosan újabb területek felé kell, hogy terjeszkedjen.

A Xiaomi pontosan így tesz, és a telefonok után a notebookpiacot vette célba, így most itt a második laptopja, hiszen a Mi Notebook július 27-én indul világhódító útjára, hét hónappal azután, hogy az első ilyen eszközét bedobta a gyártó a köztudatba. A Mi Notebook kétféle méretben érhető majd el, mégpedig egy 11 hüvelykes és egy 12,5 (13) hüvelykes kivitelben, melyek közül utóbbi Full HD kijelzővel érkezik majd. Mielőtt továbbmegyünk, álljon itt egy kép az egyik újdonságról, aztán felteszünk két kérdést.

Mi-Notebook

  1. Milyen létező márkára hasonlít ez a laptop?
  • MacBook
  • MacBook
  • vagy esetleg MacBook?

Rendben, menjünk tovább. A fedél alatt az Intel Skylake U-sorozatú Core i7 processzora (Core i7-6500U) 2,5 GHz-en ketyeg (maximum 3,0 GHz), ami mellé egy HD Graphics 520 integrált GPU társul, mely nagyjából a GeForce 820M teljesítményéhez közelít, ez pedig a játékok nyelvén azt jelenti, hogy a jelenlegi címeket alacsony beállítások mellett képes futtatni. Fontos még kitérni a 8 GB RAM-ra, és a Windows 10-re, illetve két levédett szabadalomra, melyek közül az egyik az intelligens töltő, a másik pedig a hőkezelő metódus.

Árról még nincs információ, de ismerve a Xiaomi eddigi árképzését, vélhetően ismét egy olyan összeg fog a cédulán szerepelni, ami minimum gondolkodásra késztetik a felhasználókat azt illetően, hogy milyen irányba induljanak laptopvásárláskor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik